Sanda Nicola, acuze dure la adresa autorităților belgiene! „Nu s-au trezit nici acum”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 11:56
Sanda Nicola, acuze dure la adresa autorităților belgiene! „Nu s-au trezit nici acum” GALERIE FOTO
Sanda Nicola, mesaj dur despre autoritățille belgiene. Sursa foto - facebook

Sanda Nicola a lansat mai multe acuze dure la adresa autorităților belgiene! Fostul jurnalist spune că lucrurile se mișcă greu în această țară și nu înțelege de ce nimeni nu a luat nicio măsură până în acest moment legat de coronavirus.

Sanda Nicola, acuze dure la adresa autorităților belgiene!

„Nu, prieteni, autoritățile federale din Belgia nu s-au trezit nici acum! Cu excepția măsurii de a anula toate manifestările publice, indiferent de profil și număr de participanți, și cea a închiderii restaurantelor și discotecilor, toate celelalte sunt jumătăți de măsuri.

Noroc că s-au trezit însă niște cetățeni belgieni care au pornit mișcarea #StayHomeBelgium pe rețele de socializare și lumea a început să-și facă provizii.

„Nu s-au trezit nici acum”

S-a mai trezit un primar al unei stațiuni la Marea Nordului să declare că închide absolut tot pe răspunderea lui pentru că nu mai are de gând să aștepte dispoziții de la guvernul provizoriu federal.

Să ne înțelegem, nu „Belgia închide tot”. Doar Knokke se închide de tot în Belgia pentru că primarul de acolo nu se târguie cu oamenii de afaceri și a decis unilateral să pună sănătatea oamenilor înainte de interese comerciale.

De ce zic că-s „jumătăți de măsuri”: pentru că rămân deschise creșele, școlile își suspendă cursurile dar dacă spui că nu ai cu cine să lași copilul sunt obligați să ți-l primească la școală, iar transportul în comun circulă normal și chiar ți s-a spus că îl poți folosi. L.E. Și hotelurile rămân deschise.

Și mai confuzantă e situația universităților: după o reuniune a rectorilor universităților francofone presa a scris că s-a luat decizia închiderii universităților timp de șase săptămâni. Presă de stat, nu site-uri obscure.

Însă universitățile își informează studenții că nu sunt chiar închise, rămân deschise biblioteci, laboratoare, cantine și le poți frecventa.

Altfel spus, dacă vreți voi neapărat să vă izolați, e ok, suntem de acord, dar nu v-am încurajat. Dacă dimpotrivă vreți să vă continuați activitățile la fel ca până acum, e ok și asta, dar nu vă încurajăm.

Concluzia? Suntem pe cont propriu, oameni buni! Și la un capăt și la celălalt al Europei. Dar între noi stă mărturie Italia că ignorarea acestei amenințări e o tâmpenie cât China de mare.

Să aveți grijă de voi și de ceilalți!”, a postat pe o rețea de socializare Sanda Nicola care a încheiat cu hashtagul #nosafeheavenanywhere

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×