S-a schimbat modificarea! Cartelele prepay nu pot fi cumpărate doar cu buletinul de la 1 ianuarie 2020

în Stiri de ultima ora
30/12/2019, 15:05
S-a schimbat modificarea! Cartelele prepay nu pot fi cumpărate doar cu buletinul de la 1 ianuarie 2020 GALERIE FOTO
Cartelele nu pot fi cumpărate doar cu buletinul de la 1 ianuarie. Sursa foto - facebook

S-a schimbat modificarea! Executivul condus de Ludovic Orban discută amânarea termenului de la care intră în vigoare OUG care obligă cumpărătorii să se legitimeze atunci când cumpără cartele prepay.

S-a schimbat modificarea!

Mai exact, guvernul liberal vrea ca actul normativ să intre în vigoare în 31 martie, nu în 1 ianuarie 2020. Vă readucem aminte că ordonanța, dată imediat după cazul Caracal, a fost atacată de Avocatul Poporului încă din septembrie 2019.

„Ordonanța de Urgență pe care v-o propun vine de la fostul MCSI și este necesară pentru prorogarea unor termene prevăzute în articolul 51 alineatul 1 din ordonanța 111, pentru comunicații electronice.

Cartelele prepay nu pot fi cumpărate doar cu buletinul de la 1 ianuarie 2020

Este vorba de prorogarea termenului până la care operatorii de telefonie monilă sunt obligați, în situația în care comercializează cartele preplătite să solicite în baza ordonanței 62/2019 date cu caracter personal de la utilizatori.

O să vă prezint de ce nu putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020. O să vă solicit să fiți de acord în textul ordonanței – să prorogăm termenul până la 31 martie 2020.

Pentru că ordonanța 62 a fost după cum bine știți atacată la CCR de Avocatul Poporului. CCR din păcate nu s-a pronunțat”, a spus la începutul ședinței de Guvern ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Trebuie specificat că Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi a OUG 111/2011 privind comunicaţiile electronice a fost aprobată în prima şedinţă de guvern după vacanţa parlamentară, respectiv pe 27 august.

Nu a rămas așa! Avocatul Poporului a sesizat CCR, în luna septembrie, privind OUG care modifică legea de funcţionare a Sistemului naţional 112 şi care prevede vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul precum şi stocarea datelor celor care sună la 112.

La acea dată, instituţia reclama că nu se justifică situaţia de urgenţă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×