S-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din iarna asta, la Întorsura Buzăului: -21,6 grade Celsius

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 10:51
S-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din iarna asta, la Întorsura Buzăului: -21,6 grade Celsius
Cea mai scăzută temperatură de iarna asta, la Întorsura Buzăului. Sursa foto: covasnamedia.ro

S-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din iarna asta, la Întorsura Buzăului. Azi dimineață în localitatea din județul Covasna termometrele au indicat nu mai mult de -21,6 grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon de iarnă, azi dimineață la Întorsura Buzăului

Cum ar zice românii, e ger de crapă pietrele în acea zonă a țării. Nu este singura în care temperaturile au coborât foarte mult azi noapte. În majoritatea regiunilor s-au atins minime de -10 până la -15 grade Celsius.

Meteorologul ANM Viorica Ienea a declarat că această minimă din județul Covasna a fost observată la ora 05:30, după care temperaturile au început să crească treptat.

Cea mai scăzută temperatură din istorie, în 2015, la Covasna: -35,8 grade Celsius

Maxima de azi din localitatea unde se înregistrează de obicei cele mai scăzute temperaturi va fi de -6 grade Celsius.

„A fost cea mai scăzută temperatură din acest sezon, -21,6 grade Celsius la ora 5:30, dar în jurul orei 9:00 a urcat la minus 13 grade”, a declarat meteorologul, potrivit digi24.ro.

„Au mai fost zile friguroase luna aceasta, spre exemplu pe ianuarie au fost -15 grade Celsius la Întorsura Buzăului, iar pe 4 ianuarie au fost -17, dar luni au fost -5, a fost o vreme plăcută de Bobotează”, a mai spus Viorica Ienea.

„Temperaturile sunt influenţate de fronturile atmosferice, dar, în general, se înregistrează o tendinţă de încălzire a vremii. Vor mai fi episoade de ger şi viscol, dar nu vor mai fi cum au fost odată. Ierni cu temperaturi de plus 13, 14 grade Celsius în luna decembrie eu nu am prins până acum şi lucrez de 40 de ani la staţia meteo”, a mai spus meteorologul.

Astfel de temperaturi nu sunt ceva din altă lume pentru locuitorii din Întorsură. Pe 8 ianuarie 2015 s-au înregistrat -34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017 -32 de grade, deci au fost temperaturi mult mai coborâte decât cea de azi.

Cea mai scăzută temperatură din istorie, de când se fac măsurători meteorologice, a fost pe 8 februarie 2005, când în județul Covasna temperatura a coborât la -35,8 grade Celsius.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×