S-a deschis oficial sezonul de schi. Care e starea pârtiilor din România

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
08/12/2018, 17:34
S-a deschis oficial sezonul de schi. Care e starea pârtiilor din România
Pârtiile de la Poiana Brașov s-au deschis azi, 8 noiembrie!

Este oficial! S-a deschis sezonul de schi în Poiana Brașov! Veștile bune pentru iubitorii scporturilor de iarnă sunt că se pot bucura de acestea de azi, 8 decembrie. Poiana Brașov are porțile deschise la cele mai frumoase momente ale sezonului rece. Domeniul schiabil se întinde pe 24 de kilometri. Pentru cei începători se recomandă Drumul Roșu, ce se poate parcurge din vârf până la baza muntelui. Cei avansați în ale sportului preferat al iernii pot schia pe Drumul Lupul, unde pot coborâ intergral.

Cea mai dificilă parte a acestuia este cea din mijloc, care cere ceva dibăcie și experiență.  “Mâine se deschide sezonul și am zis că vin să mă încălzesc puțin, ca sigur pârtiile sunt super bune”a spus bucuros un turist înainte de startul sezonului de schi.  “Este iarnă pe creste, unde a nins şi viscoleşte. De aceea, este periculos ca turiştii să abordeze acest gen de trasee, mai ales că ceaţa poate apărea în orice moment şi este foarte densă”, a arătat Remus Popescu, șef ul Salvamont Petroșani.

Sezonul de schi este deschis!

Poiana Brașov a dat startul sporturilor de iarnă! Pârtiile sunt deschise pentru turiștii din toată lumea“Am făcut zăpadă artificială şi acum în partea de sus avem 80 cm, iar în partea inferioară 50 de cm strat de zăpadă, perfect pentru schi”, a specificat administratorul de pârtii, Dorin Drăgoi. 

“Tunurile de zăpadă sunt funcţionale de mai multe zile, iar ratracurile au lucrat la pregătirea pârtiilor de schi. La acest sfârşit de săptămână estimăm că se va putea schia pe pârtiile Constantinescu, Sfântu Gheorghe, circa un kilometru pe sub telegondolă şi Platoul Soarelui”, a declarat Mariu Fodoran, coordonator al Școlii de schi din Straja, Marius Fodoran.

Prețuri la pârtiile din Poiana Brașov

Din păcate, prețurile pentru instalațiile de transport pe cablu au crescut față de cele de anul trecut cu până la 5%. Abonamentul pentru o zi a ajuns la 150 de lei.
Abonament schi pe 2 zile: 240 de lei
Abonament schi pe 4 zile: 420 de lei
Abonament schi pe 5 zile: 500 de lei
Abonament schi pe 6 zile: 570 de lei
Abonament schi pe 10 zile: 1.050 de lei

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×