S-a aflat cine este avocatul mort după audieri la DIICOT! Ernest Andrei Moldoveanu a fost şef al Baroului Dâmboviţa

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 13:14
S-a aflat cine este avocatul mort după audieri la DIICOT! Ernest Andrei Moldoveanu a fost şef al Baroului Dâmboviţa
Avocatul Ernest Andrei Moldoveanu și-a pierdut viața într-un cumplit accident rutier produs chiar după cele 20 de ore de audieri la DIICOT. Sursa foto: antena3.ro

Avocatul Ernest Andrei Moldoveanu, fost șef al Baroului Dâmbovița, și-a pierdut viața într-un grav accident rutier produs în noaptea de vineri spre sâmbătă pe DN 71, la intrare în orașul Pucioasa. Potrivit informațiilor apărute până la această oră, pe fondul unei stări de oboseală accentuată, bărbatul în vârstă de 70 de ani a intrat cu mașina într-un TIR care circula regulamentar.

Avocatul plecase de la sediul DIICOT, după 20 de ore de audieri

În momentul producerii nefericitului eveniment, Moldoveanu se întorcea acasă după nu mai puțin de 20 de ore, timp în care participase împreună cu clienții săi la o serie de audieri-maraton într-un dosar ce datează din februarie 2018. Vizibil afectat de moartea fulgerătoare a unuia dintre cei mai apreciați colegi de breaslă, avocatul Nicolae Pană a oferit mai multe detalii în legătură cu tragedia care a îndoliat Baroul Dâmbovița.

Am fost împreună la acele audieri maraton. Am depus delegațiile și am așteptat să fin chemați la audieri. Audierea clientului dumnealui a început în jur de 3, al meu în jur de 4 dimineața. Asta în condițiile în care au fost audiați 70-80 de martori chemați, câțiva având și calitatea de suspecți.

Domnul Moldoveanu a plecat la 6 fără 20, împreună cu un alt coleg. Pe fondul unei oboseli inerente și motivate s-a întâmplat acest nefericit accident. Se pare că a ațipit și a intrat într-unTIR. E o pierdere mare pentru noi. A fost avocat 47 de ani în Baroul Dâmbovița. Deplângem această pierdere și suntem alături de familie”, a declarat acesta pentru Antena 3.

Șoferul susține că nu avea cum să evite impactul

Autorul cumplitului accident, un bărbat de 28 de ani din Fieni, le-a declarat anchetatorilor că autoturismul avocatului i-a apărut brusc în față, motiv pentru care nu a mai putut face nimic pentru a evita impactul. Cu toate acestea, oamenii legii au deschis dosar penal, iar șoferul TIR-ului riscă să pus sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Întreaga comunitate juridică din țara noastră deplânge dispariția fulgerătoare a unuia dintre cei mai apreciați reprezentanți ai săi și transmite condoleanțe familiei îndurerate printr-un mesaj publicat pe site-ul juridice.ro.

Confraţii şi comunitatea juridică au aflat cu nespus regret şi profundă consternare trista veste a tragicei, prematurei şi nedreptei plecări într-o lume mai bună a strălucitului, distinsului şi apreciatului Maestru ERNEST-ANDREI MOLDOVEANU (30 mai 1949 – 4 decembrie 2019), membru al Consiliului Baroului Dâmboviţa.

Mai bine de două decenii a condus Baroul, dintre care 15 ani în calitate de Decan (1990-2005), în anii ’80 acesta exercitând şi funcţia de Preşedinte al fostului Colegiu de Avocaţi Dâmboviţa, fiind, totodată, în mai multe rânduri şi membru al Consiliului UAR şi, ulterior, UNBR.

Licenţiat al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, prestigioasa promoţie 1972, Maestrul MOLDOVEANU a slujit în mod neîntrerupt, cu elocinţă şi dăruire, bara în toţi cei 47 de ani ai notabilei şi exemplarei sale cariere judiciare.

Avocat pledant de viţă veche, nobilă şi, din păcate, din ce în ce mai rară, şi unul dintre simbolurile Baroului, regretatul nostru bun şi respectat coleg a reprezentat pentru breaslă un permanent factor de echilibru, eleganţă şi demnitate profesională”, se arată în respectivul comunicat.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×