Rusia își dotează navele din Marea Neagră cu arme împotriva scuturilor anti-rachetă. Cum explică acest gest

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/03/2019, 18:50
Rusia își dotează navele din Marea Neagră cu arme împotriva scuturilor anti-rachetă. Cum explică acest gest
Rusia va dota flota cu armament de ultimă generație

Anunț de ultimă oră din partea Rusiei. Statul condus de Vladimir Putin intenționează să-și doteze navele din Marea Neagră cu armament împotriva scuturilor anti-rachetă. În acest context, flota rusă urmează să fie completată cu 13 nave noi, echipate cu rachete de tip Kalibr.

Rusia ia măsuri de precauție împotriva scuturilor anti-rachetă

Anunțul a fost făcut în cursul zilei de luni de comandantul Districtului militar Sud, generalul Aleksandr Dvornikov, fără a preciza însă data exactă la care flota va fi echipată cu armamentul respectiv. Kalibr este pactic varianta rusească a rachetelor american Tomahawk, care pot fi lansate pe nave și submarine.

În stadiu de testare se află nava de patrulare “Dmitri Rogaciov”, o navă de desant de mare viteză după un nou proiect şi remorcherul “Serghei Balk”. Alte 13 nave şi vase auxiliare sunt planificate să sosească (la Sevastopol), inclusiv de dimensiuni mici de diferite proiecte echipate cu rachete cu rachete de croazieră “Kaibr” , a declarat generalul rus.

Rusia își dotează flota cu rachete care să străpungă scuturile de apărare
Rusia își dotează flota cu rachete care să străpungă scuturile de apărare

Rusia își va dota flota cu rachete care pot străpunge scuturile de apărare

Rusia a mai apelat la acest tip de rachete în cadrul campaniei sale din Siria, îndreptată împotriva jihadiștilor Statului Islamic. De asemenea, racheta este recunoscută pentru capacitatea sa de a străpunge scuturile de apărare, explică experții ruși.

Istoria Rusiei a confirmat: fără o armată puternică, nu există un stat puternic. Flota rusă din Marea Neagră a fost, este şi va fi garantul securităţii Crimeii şi a întregii regiuni. Starea actuală a flotei nu suscită îndoieli în capacitatea sa de a rezolva astfel de sarcini” , a declarat și viceamiralul Moiseev.

Reacția NATO împotriva măsurilor recente luate de statul rus nu a întârziat să apară. Reprezentanții alianței s-au arătat nemulțumiți de abuzurile comise de Rusia în Crimeea, teritoriu anexat în mod ilegal.

Noi condamnăm întărirea generalizată a dispozitivului militar rusesc în curs în Crimeea şi suntem preocupaţi de dorinţa afişată de Rusia de a-şi consolida şi mai mult dispozitivul militar în regiunea Mării Negre precum şi eforturile sale în această direcţie” , se arată în mesajul transmis de NATO.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×