Rugăciunea zilei de joi. Face minuni pentru sufletul tău!

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
07/03/2019, 16:18
Rugăciunea zilei de joi. Face minuni pentru sufletul tău! GALERIE FOTO
Rugăciunea zilei de joi. Face minuni pentru sufletul tău!

Fără rugăciune e știut că suntem mai departe de Dumnezeu, uneori chiar nervoși, alteori dezamăgiți și de cele mai multe ori neîmpliniți. Așadar, doar prin rugăciune putem să aflăm pacea din sufletul nostru. Mântuitorul Iisus Hristor ne-a arătat cum ar trebui să ne rugăm pentru a dobândi harul lui Dumnezeu.

Rugăciunea zilei de joi

„Tatăl nostru Care ești în Ceruri”. Oamenii trebuie să înțeleagă că este mai bine să se roage așa cum știu eu decât să învețe cum să se roage, căci mai mult contează modul în care te rogi, adică din suflet, decât pronunțarea fără conștientizare a unor rugăciuni. „Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, Care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut!

Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: „Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre”.

Rugăciunea zilei de joi. Face minuni pentru sufletul tău!
Rugăciunea trebuie făcută după placul fiecăruia, căci mai mult conteaza ca în urma ei să devii un om mai bun, decât să o faci ca la carte

Face minuni pentru suflet

Ce la ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărăţesti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit. Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi.

Rugăciunea zilei de joi. Face minuni pentru sufletul tău!
Fără rugăciune suntem mai departe de Dumnezeu

Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi, ca să-mi plâng păcatele. Darul Tau cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţie şi cu umilinţă să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nicio frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin”, se arată în doxologia.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×