Rugăciunea zilei de 7 aprilie. Rugăciunea pentru misiune

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/04/2019, 19:33
Rugăciunea zilei de 7 aprilie. Rugăciunea pentru misiune GALERIE FOTO
Rugăciune de misiune pentru 7 aprilie

Azi, 7 aprilie, este rugăciunea pentru misiune către Sfântul Mucenic Caliopie. Mama lui a fost Teoclia, din Perga, iar tatăl lui un bărbat oarecare care a lăsat-o văduvă pe când îl avea pe sfântul mucenic în pântece. Caliopie a crescut în învățătură, sârguincios și extrem de înțelegător. În vremurile acelea, majoritatea oamenilor se închinau și aduceau jertfe necuraților idoli. Atunci, sfântul Caliopie s-a rugat mai tare și a ținut toate posturile.

Rugăciunea zilei de 7 aprilie. Azi este rugăciunea pentru misiune

Troparul Sfântului Mucenic Caliopie, glasul al 4-lea:

„Mucenicul Tău, Doamne, Caliopie, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri.

Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scă­pând, israeliteanul striga: Izbă­vitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.”

Rugăciune pentru ziua de 7 aprilie
Rugăciune pentru ziua de 7 aprilie

Viața sfântului Caliopie

Sfântul Calopie, deși a încercat să facă întru cuvântul Domnului și să aducă din ce în ce mai mulți creștini, a fost răstignit de cei care se închinau la idoli, cu capul în jos, în ziua Cinei celei mântuitoare. În Vinerea mare și-a dat duhul, chiar în ziua Patimilor lui Hristos. Un glas dumnezeiesc a venit la el și i-a zis: „Suie-te, mucenice al lui Hristos, împreună moştenitorule cu sfinţii”.

Iar după ce au luat de pe Cruce trupul lui cel mort, a cuprins grumazul fiului fericita sa maică, slăvind pe Hristos, şi îndată şi-a dat şi ea duhul. Apoi venind fraţii, au luat trupurile amândurora şi le-au îngropat împreună la un loc cinstit, lăudând pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh, pe un Dumnezeu în Treime, Căruia I se cuvine toată slava, în vecii vecilor. Amin!”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×