Rugăciunea Sfântului Gheorghe are cea mai mare putere dacă se rosteşte azi

Raluca Ogaru   
în Stiri mondene
23/04/2019, 09:09
Rugăciunea Sfântului Gheorghe are cea mai mare putere dacă se rosteşte azi GALERIE FOTO
Rugăciunea Sfântului Gheorghe

Biserica Ortodoxă a anunţat că slujba pentru sărbătarea de Sfântul Gheorghe a fost mutată pentru ziua de 29 aprilie, după Paşte. Sărbătoarea care are loc în fiecare an pe 23 aprilie a fost mutată de Patriarhie, după ce aceasta s-a întâmplat să pice în Săptămâna Patimilor. Chiar şi aşa, rugăciunea Sfântului Gheorghe are mare putere dacă este rostită în această zi.

Rugăciunea Sfântului Gheorghe

«O, luptătorule şi biruitorule, mare Gheorghe, în nevoie şi în nenorociri grabnic ajutător şi cald sprijinitor, iar celor întristaţi bucurie nespusă, primeşte de la mine (se spune numele) această rugăminte a smeritului tău rob. Păzeşte-mă în lumea aceasta şi în cea de apoi, de tot necazul şi ispita, de boala şi nenorocirea. Ajută-mă pe mine şi pe familia mea în (se spune problema). Îţi mulţumesc Sfinte Gheorghe şi Te cinstesc pe Tine şi Te preamăresc în veci. Amin»

Rugăciunea Sfântului Gheorghe se spune că are cea mai mare putere dacă este rostită în ziua ân care acesta este pomenit de Biserică. În acelaşi timp, poate fi rostită şi în zilele de post de cei bolnavi şi nedreptăţiţi, pentru oamenii aflaţi în pragul morţii sau atunci ne dorim un ardoare un lucru.

Sfântul Gheorghe
Sfântul Gheorghe

Sfântul Gheorghe este numit purtătorul de biruinţă, iar în Sinaxar scrie despre el că „a trăit în vremea împăratului Diocleţian, trăgându-se din Capadochia, de neam strălucit şi luminat, din ceata ostaşilor ce se chemau tribuni; iar când a fost să pătimească era la cinstea dregătoriei de comis.”

În această zi, oamenii nu au voie să facă treburile casnice care sunt interzise la marile sărbători, chiar dacă Biserica a mutat data la care este sărbătorit Sfântul Gheorghe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×