Rugăciunea către sfinții Petru și Pavel. Se spune în fiecare zi, de la începutul postului

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri mondene
22/06/2019, 19:00
Rugăciunea către sfinții Petru și Pavel. Se spune în fiecare zi, de la începutul postului
Cea mai puternică rugăciune către Sfinții Petru și Pavel. Sursa foto: unica.ro

Pe 29 iunie are loc o importantă sărbătoare pentru creștinii ortodocși. Sunt cinstiți Sfinții Petru și Pavel. Către aceștia există o rugăciune care, rostită zi de zi în postul sărbătorii, poate face adevărate minuni. Cea mai puternică rugăciune către Sfinții Petru și Pavel are rolul de a ne păstra intacți în fața ispitei și de a nu ne pierde nădejdea nicio clipă, căci, după cum se știe, deznădejdea este unul din marile noastre păcate.

Sfinții Petru și Pavel, cinstiți pe 29 iunie anul ăsta

Sfinții Petru și Pavel nu sunt sărbătoriți la dată fixă. Aceasta variază în funcție de Sărbătoarea Paștelui. Postul Sfinților Petru și Pavel începe întotdeauna în lunea de după duminica tuturor sfinților, după Rusalii. Sărbătoarea această marchează, în satul românesc, miezul verii agrare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În foarte multe locuri, data la care se sărbătoresc acești discipoli ai lui Iisus Hristos este denumită și data secerișului. Apostolii sunt sărbătoriți împreună deoarece au murit în același an, 67 după Hristos. Aceștia sunt considerați apostolii care au contribuit cel mai mult la răspândirea creștinismului în lume, alături de Sfântul Andrei, cel care a introdus creștinismul în România.

Petru și Pavel sunt protectorii țăranilor. Sursa foto: Doxologia.ro

Cea mai puternică rugăciune către Petru și Pavel

Sfântul Petru este patronul agriculturii și este cel căruia țăranii se roagă pentru a avea parte de recolte bogate. Se spune că atunci când oamenii îl hulesc pe Dumnezeu și se îndreaptă de credința adevărată, Sânpetru trimite asupra lor necazuri sub forma fenomenelor meteorologice și le distruge recoltele trimițând grindină.

„Pe Voi, Apostoli slăviţi ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o. Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine. Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin. Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin. Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri, să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preţ. Amin”, este una din cele mai puternice rugăciuni către Sfinții Petru și Pavel.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×