Rugăciune către Sfânta Ecaterina, pomenită pe 25 noiembrie. Mulți creștini o spun pentru a scăpa de necazuri

Dan Suta   
în Stiri mondene
24/11/2019, 19:14
Rugăciune către Sfânta Ecaterina, pomenită pe 25 noiembrie. Mulți creștini o spun pentru a scăpa de necazuri
Rugăciune către Sfânta Ecaterina. Sursa foto: realitatea.net

Pe 25 noiembrie are loc o sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox, iar rugăciunea către Sfânta Ecaterina, spusă mai ales seara, se consideră a fi una făcătoare de minuni. Mulți creștini o spun pentru a fi feriți de necazuri.

Cine a fost Sfânta Ecaterina

Sfânta Ecaterina a trăit în secolul IV în perioada împăratului Maximilian. A ajuns să treacă la creștinism și să îmbrățișeze cuvântul lui Dumnezeu în urma a două revelații divine. În prima dintre viziuni a văzut-o pe Maica Domnului cu Pruncul în brațe, iar în cea de-a doua pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

„O, Sfântă Mare Muceniţă Ecaterina, bucuria negrăită a îngerilor şi oglinda frumuseţii fecioarelor, ceea ce ai strălucit prin curăţia minţii în chip minunat, tuturor izvorând razele înţelepciunii Soarelui dreptăţii, luminează şi întunericul sufletului meu şi cerul inimii îl încununează cu stele de gânduri îngereşti. Ca o lună te-ai înălţat în întunericul păgânătăţii şi ai atras în jurul tău noi stele ale mărturisirii Cuvântului, pe filosofi şi pe mulţi din palatul împărătesc, făcând bucurie îngerilor pentru pocăinţa acestora”, este o parte a rugăciunii către Sfânta Ecaterina.

Rugăciunea către Sfânta Ecaterina

„Vistieria cea săracă a inimilor noastre o umple cu talanţii rugăciunilor tale, ca să cumpărăm noi de la Hristos ,,aur lămurit în foc’, ,,veşminte albe’ spre a acoperi goliciunea sufletului şi ,,alifie’ pentru a unge ochii inimii cei înceţoşaţi de somnul păcatelor”, este continuarea rugăciunii.

„Pe Maica Domnului avându-O mijlocitoare osârdnică înaintea Împăratului vieţii, te-ai învrednicit a intra în cămara Mântuitorului împreună cu fecioarele cele înţelepte şi acum te veseleşti împreună cu îngerii de moştenirea Tatălui Celui Ce cu dreapta Sa te-a împodobit cu strălucita cunună a darurilor Duhului”, este finalul rugii. Sursa rugăciunii: avantaje.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×