Rugăciune pentru femei, de 8 Martie. Este scurtă și face minuni

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
08/03/2019, 09:07
Rugăciune pentru femei, de 8 Martie. Este scurtă și face minuni
Rugăciune de 8 martie

Toată lumea știe că 8 martie este ziua dedicată femeilor, însă există o întrebare rămasă  fără un răspuns concret. Ce sărbătorim, de fapt- ziua Mamei sau ziua Femeii? În orice caz, cert este că toate doamnele și domnișoarele așteaptă cu nerăbdare această zi , pentru că le este dedicată întru totul.

Ce semnifică de fapt ziua de 8 martie

Practic, putem spune că ziua de 8 martie este sărbătorită încă de pe vremea grecilor antici. În fiecare primăvară, aceștia o serbau pe Rhea, considerată mama tuturor zeilor. Ulterior, în Anglia anilor 1800 apare menționată „Duminica mamei”, sărbătorită în a patra duminică după începerea Postului Paștelui.

În anul 1909, în Statele Unite, a fost serbată la nivel național Femeia, la inițiativa Partidului Socialist American. Ideea a fost preluată ulterior și în Europa, în cadrul Internaționalei Socialiste reunite la Copenhaga.

Ce rugăciune trebuie rostită de 8 Martie
Ce rugăciune trebuie rostită de 8 Martie

Cea mai frumoasă rugăciune pentru femei, de 8 martie

La momentul respectiv, această sărbătoare a venit alături de introducerea unor măsuri favorabile pentru femei, cum ar fi dreptul de a vota. În ciuda introducerii zilei dedicate femeilor, la acea vreme nu a fost stabilită și o dată concretă la care aceasta să fie serbată la nivel internațional.

O decizie în acest sens a venit mai târziu, după Primul război mondial, în cadrul unei Adunări Generale a ONU. Astfel, a fost aleasă ziua de 8 martie pentru a sărbători doamnele și domnișoarele din întreaga lume.

De asemenea, fiind o zi dedicată femeilor, acestea trebuie să știe că există și o rugăciune puternică pe care este bine să o rostească astăzi, pentru a se feri de toate relele și a avea protecție divină. Vă redăm așadar, una dintre cele mai frumoase rugăciuni ddicate tuturor doamnelor și domnișoarelor, cu ocazia zilei de 8 martie:

Prea Sfinte Doamne Dumnezeule, Prea Sfinte Isuse Hristoase, dă-ne sănătate şi fericire, mie, soţului şi copiilor noştri ! Ajută-ne să ne păstrăm familia unită şi fericită ! Aşa să ne ajute Dumnezeu Atotputernic,

AMIN.”

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×