Rugăciune de Înălțarea Domnului. Se spune că face minuni pentru cei care o rostesc

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
06/06/2019, 11:49
Rugăciune de Înălțarea Domnului. Se spune că face minuni pentru cei care o rostesc
Rugăciunea de Înălțarea Domnului, despre care se spune că are efecte miraculoase

Înălțarea Domnului este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, de după Paște. Este o zi dedicată pomenirii celor care nu mai sunt printre noi și cinstirii memoriei celor care s.au jertfit pentru patrie. Tocmai din acest lucru, astăzi se celebrează și Ziua Eroilor. În această zi, se spune că este bine să spui o rugăciune, care poate avea efecte miraculoase dacă treci printr-o perioadă mai dificilă a vieții.

Ce rugăciune e bine să spui de Înălțarea Domnului și ce este bine să faci azi

Tradiția creștină spune că Mântuitorul s-a mai arătat o dată apostolilor săi, pe Muntele Măslinilor, după ce a înviat. El le-a dat ucenicilor săi ultimele învățături și a mâncat alături de ei înainte de a se înălța la Ceruri. La 10 zile de la Înălțare, de Rusalii, Sfântul Duh s-a pogorât printre ei, aducându-le inspirația divină de a merge în lume și de a transmite Cuvântul lui Dumnezeu în întreaga lume.

Ziua de Înălțare este una cu adevărat specială, iar astăzi, credincioșii dau de pomană de mâncare celor săraci, pentru a avea parte de mântuire sufletească și de belșug. De Înălțare, se dă pomană lapte dulce, fiert cu păsat și mături pentru că mătura simbolizează nevoia de curățare. Totodată, astăzi se mai împarte tradiționala colivă, în amintirea celor care ne-au părăsit, iar tot azi, cei care merg la morminte ar trebui să vină cu lumânări și flori. Tot azi, este bine să spui o rugăciune spre iertarea păcatelor și pentru a dobândi tărie sufletească.

Inaltarea Domnului
Rugăciunea de Înălțarea Domnului, cu efecte miraculoase pentru cei care o spun foto: alba24.ro

Rugăciunea de Înălțarea Domnului

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorându-te din înălțimile cerești pentru mântuirea noastră și hrănindu-te cu bucurie duhovnicească în sfintele și prealuminoasele zile ale învierii Tale pământești, Te-ai înălțat cu slavă de la noi la ceruri și ai sezut la dreapta lui Dumnezeu și Tatălui! în această senină și atotluminoasă zi a Dumnezeieștii Tale înălțări la ceruri, pământul prăznuiește și saltă, cerul se bucură astăzi de înălțarea Ziditorului făpturii, oamenii savoslovesc neîncetat văzând firea noastră cea rătăcită și căzută, pe umerii Tăi, acum, Mântuitorule, luată și înălțată la ceruri.

Te rugăm cu osârdie, Doamne, ca, prin preaslăvita înălțare a Ta, să însufletesti conștiința noastră, să ne scoți din robia acestui trup și a acestei lumi păcătoase și să ne învrednicești să cugetăm la cele înalte, nu la cele pământești; că nu se cuvine să ne fie nouă pe plac, ci ție, Domnului și Dumnezeului nostru, să-ți slujim și să lucrăm, până când, dezlegându-ne de legăturile trupului și trecând vămile văzduhului, să dobândim cereștile tale locașuri, unde stând de-a dreapta Slavei Tale, împreună cu Arhanghelii și îngerii și cu toți Sfinții, vom proslăvi Preasfânt Numele Tău, împreună cu Părintele Tău Cel fără de început și cu Preasfântul și Bunul și de Viață Făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor! Amin„.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×