Roxana Wring a plecat din USR după ce a fost acuzată că ar fi colaborat cu Securitatea lui Ceaușescu

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 09:24
Roxana Wring a plecat din USR după ce a fost acuzată că ar fi colaborat cu Securitatea lui Ceaușescu
Roxana Wring a demisionat din USR la insistențele lui Dan Barna. Sursa foto: digi24.ro

Roxana Wring a plecat din USR după ce s-a aflat că a colaborat cu Securitatea lui Nicolae Ceaușescu, la solicitarea președintelui formațiunii, Dan Barna. Candidatul grupării politice la alegerile prezidențiale a reiterat faptul că USR nu va accepta niciodată persoane care au un astfel de trecut.

Roxana Wring a colaborat cu Securitatea

„Roxana Wring nu mai este de astăzi membru USR. Partidul nostru are criterii clare la admiterea membrilor și nu acceptă foști colaboratori ai Securității. La înscrierea în partid și candidatura la alegerile locale, Roxana Wring a dat o declarație pe proprie răspundere în care a susținut că nu a colaborat cu Securitatea sub nicio formă”, a precizat Dan Barna, scrie românialiberă.ro.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Pe de altă parte, Roxana Wring spune că nu a fost informată despre această problemă și că nu a fost chemată de cei de la CNSAS să ofere explicații cu privire la legăturile sale cu fosta Securitate. Aceasta a recunoscut că în anul 1980 a plecat din România după ce se angajase la ONT, dar nu a dat niciodată vreo notă informativă în fața vreunei ofițer al Securității.

roxana wring
Wring a plecat din România în 1980. Sursa foto: știrileprotv.ro

Explicațiile date de fosta membră USR

„Am plecat din România în 1980, la vârsta de 25 de ani. Imediat după terminarea facultății, la vârsta de 22 de ani, m-am angajat la ONT. Am lucrat acolo doi ani, între septembrie 1977 și noiembrie 1979. Am întocmit raportări și procese verbale pe care, la vârsta respectivă, le-am considerat a fi parte din birocrația stufoasă și inutilă a serviciului. Nu am semnat niciodată nimic în fața unui ofițer al Securității, despre care să știu că ocupă o astfel de funcție. Bănuiam că directorul ONT are legături cu Securitatea, dar niciodată nu am avut o certitudine în acest sens”, a explicat Wring după ce a aflat decizia CNSAS.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×