Rostopasca, remediu puternic pentru o mulțime de afecțiuni! Motivul pentru care a fost denumită și „Darul cerului”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
01/03/2019, 14:30
Rostopasca, remediu puternic pentru o mulțime de afecțiuni! Motivul pentru care a fost denumită și „Darul cerului” GALERIE FOTO
Rostopască, cel mai bun remediu! Ce efecte are?

Planta de rostopască de numește de fapt Chelidonium majus și are nenumărate beneficii și proprietăți dumnezeiești, de aceea i se spune și „Darul cerului”. Rostopasca este o plantă erbacee căruia îi apar florile abia la sfârșitul primăverii. Este originară din Europa, Asia și Africa de Nord și crește aproape de locuințele oamenilor, în locurile cu umbră și destul de umede. Planta nu se înalță mai mult de 30-80 de cm.

Rostopasca: remedii și beneficii

De-a lungul vremii, oamenii au observat că beneficiile sale provin din substanțele din tulpină, unde cresc nenumărate ramificații. Seva galbenă din tulpină iese abia după ce acestea sunt rupte.  Sucul proaspăt din plantă se obține din tulpinile nelignificate înflorite. Rostopasca se mai numește și: negelariţă, crucea-voinicului, buruiană-de-cele-sfinte, gălbănare, hilindunea, iarba-rândunelei, mac-sălbatic, măselariţă, negeloasă, scânteiuţă etc.

Uz intern: Stimulează şi reglează secreţia hepatică de bilă, stimulează tonusul şi peristaltismul vezicii biliare ameliorând fluxul biliar, normalizează valorile bilirubinei şi ale colesterolului, antilitiazică, hepatoprotectoare, hipolipemiantă, hipocolesterolemiantă, analgezică, antispastică, antiinflamatoare, antibacteriană, antimicotică, antivirală, antitumorală.

Uz extern: Cicatrizantă, antibacteriană, antimicotică, antivirală, antitumorală.

Rostopasca, remedii și beneficii
Rostopasca, remedii și beneficii

Cum se administrează rostopasca?

Rostopasca ajută la: Spasmele digestive, Dischinezia biliară, Indigestia și dispepsia, Migrena biliară, Pancreatita, Boli de ficat, Herpesul bucal și herpesul genital, Cancerul. Administrarea corectă a rostopascăi este sub formă de: pulbere, tinctură, infuzia combinată, cataplasma cu rostopască.

  • Din cauza alcaloizilor în număr mare din conţinut, rostopasca devine extrem de toxică dacă este depăşită doza recomandată. Indiferent de afecţiune, nu se poate administra de către un adult care cântăreşte 75 de kilograme mai mult de 4 g de plantă uscată în fiecare zi. Depăşirea dozei recomandate duce la complicaţii precum gastroenterită, tuse, probleme de respiraţie, spasme digestive, halucinaţii şi tulburări cardiace. Nu se recomandă copiilor sub 12 ani.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×