Remedii naturale pentru a spune adio pleoapelor căzute

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
05/03/2018, 18:36
Remedii naturale pentru a spune adio pleoapelor căzute GALERIE FOTO

Pleoapele căzute pot avea numeroase cauze: îmbătrânirea celulară obişnuită, diabetul, un accident vascular cerebral, sindromul lui Horner (ce afectează nervii oculari şi faciali), o tumoare cerebrală sau orice altă afecţiune a sistemului nervos sau muscular. Este normal ca pleoapele să se lase pe măsură ce îmbătrânim, dar problema poate surveni şi în urma leziunilor oculare, nervoase sau a unor afecţiuni. Cel mai bun mod de a corecta problema constă în folosirea unor măşti naturiste.

Albuş

Ouăle se folosesc în scopuri cosmetice de mii de ani, iar multe dintre produsele cosmetice existente astăzi le folosesc şi ele pe post de ingredient activ. Aplicate extern, ouăle pot reduce vizibilitatea cicatricelor, previn acneea şi cearcănele, în depărtează punctele negre, întăresc, hrănesc şi regenerează părul, conferă un plus de fermitate pielii sensibile din jurul ochilor şi multe altele. Iată ce aveţi de făcut ca să corectaţi aspectul pleoapelor căzute: îndepărtaţi machiajul, clătiţi-vă bine cu apă, apoi aşteptaţi ca pielea să se usuce complet. Spargeţi un ou şi separaţi albuşul de gălbenuş, apoi întindeţi albuşul pe pielea pleoapelor folosind un disc de bumbac. Ca să evitaţi prelingerea măştii în ochi, se recomandă să îi ţineţi închişi până ce albuşul se usucă. La final, îndepărtaţi masca de albuş cu apă călduţă. Întrucât este vorba despre un tra tament perfect natural, puteţi folosi masca în fiecare zi. Efectele devin vizibile după doar câteva zile.

Ceai de muşeţel

Acoperiţi-vă ochii cu saci cu ceai de muşeţel. Acesta conţine agenţi antiinflamatori ce pot trata pleoapele căzute. Ţineţi sacii în frigider înainte să vă acoperiţi ochii cu ei şi încercaţi să staţi
relaxaţi timp de vreo 20 de minute, cât durează tratamentul. Preparaţi-vă propria loţiune pentru revitalizarea ochilor, folosind ingrediente naturale. Nu este greu deloc. Amestecaţi patru linguri cu iaurt simplu cu patru linguri cu gel de aloe vera, două linguri cu fulgi de ovăz şi cinci felii de castravete decojit până când obţineţi o pastă. Aplicaţi pasta pe pleoape şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 20 de minute, iar apoi clătiţi cu apă rece.

Castraveţi

Castraveţii sunt un remediu excelent pentru pleoapele căzute. Pur şi simplu acoperiţi-vă ochii cu două felii de castravete răcite la frigider şi lăsaţi-le să acţioneze timp de 15-20 de minute.

Apă cu gheaţă

Apa cu gheaţă este foarte bună pentru a trata pleoapele căzute. Spălaţi-vă pe faţă cu apă foarte rece, pentru ca pielea din jurul ochilor să vi se strângă.

Struguri

Consumaţi mulţi struguri. Aceştia au un conţinut bogat de resveratrol, ce previne sau încetineşte procesul de îmbătrânire celulară. Adăugaţi mai mulţi struguri dietei dumneavoastră zilnice şi o să vă puteţi bucura de toate beneficiile pe care aceştia vi le oferă!

Dacă trebuie să vă încruntaţi fruntea sau să vă înclinaţi capul spre spate pentru a vedea mai bine, este foarte probabil să păreţi mai obosiţi decât sunteţi în realitatea.

Pleoapele căzute pot fi cauzate de complicaţii medicale

Dacă aveţi pleoapele căzute la ambii ochi, cauza ar putea fi: complicaţii medicale cum ar fi miastenia gravis, o afecţiune neuromusculară ce afectează muşchii din jurul ochilor şi nervii ce îi controlează pe aceştia; procesul natural de îmbătrânire; o variaţie normală în pleoape. Dacă aveţi pleoapele căzute doar la un ochi, cauza ar putea fi: un neoplasm la nivelul ochiului (este asemănător cu un urcior), complicaţii medicale, o leziune la nivelul unui nerv, procesul natural de îmbătrânire sau o variaţie normală în pleoape.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×