Românii care vor primi mai mulți bani la pensie! Lista pensionarilor cu sumele mărite

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/02/2019, 12:20
Românii care vor primi mai mulți bani la pensie! Lista pensionarilor cu sumele mărite
Pensii mai mari pentru angajații Ministerului de Interne

Foștii angajați ai Ministerului de Interne au parte de pensii mai mari decât ale celor care au lucrat la Ministerul Apărării. Cel puțin așa arată datele furnizate de Casele Sectoriale ale celod două instituții.

În septembrie 2018, spre exemplu, erau prevăzuți în sistemul de pensii al MAI 78.509 de pensionari, pensia medie a foștilor polițiști, jandarmi și pompieri fiind de 3.523 lei pe lună. Un număr de 60.364 de persoane sunt beneficairi ai pensiilor de serviciu, valoarea medie a acestora fiind de 4.065 lei, practic cu 226 mai puțin decât încasează militarii cu pensie medie.  Diferențe între angajații celod două instituții apar și în cazul pensiilor de invaliditate. Foștii angajați ai MAI primesc pensii cu 558 lei mai mari decât pensiile de invaliditate acordate foștilor militari.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor în 2019. Ministrul Muncii a oferit toate informațiile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat ce se întâmplă cu banii pentru pensii. Acesta a afirmat că există un precedent în bugetul pentru pensii, făcând totdată și primele declarații în privința recalculării lor.„Am avut foarte multe discuții pe buget, am măsurat si cântărit de zece ori și am aranjat o singură dată. Sunt liniștit, avem  pensiile asigurate si suntem in postura de a adopta bugetul. Pe pensii avem asigurate sumele pentru creșterea punctului de pensie de la 1 septembrie 2019, avem suma și pentru recalcularea in care suntem, putem spune că suntem pe final de implementare soft, vom plăti de la 1 octombrie 2018 diferențele și apoi cu noul cuantum în plată.” , a declarat Marius Budăi pentru România TV.

Ce spune Marius Budăi despre recalcularea pensiilor
Ce spune Marius Budăi despre recalcularea pensiilor

De asemenea, Ministrul Muncii a comentat și informațiile conform cărora, în urma recalculării unor grupe speciale și grupei I, au ieșit pensii mai mici: „Nu, noi nu am ajuns încă să emitem decizii. Aceste informații vin de la faptul că am spus la TV că am prins o prevedere că dacă sunt astfel de cazuri, rămâne cuantumul cel mai avantajos, nicio pensie nu va fi diminuată”.  

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×