Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre pensii! “În 2019 nu se vor tăia!”

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
03/02/2019, 13:12
Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre pensii! “În 2019 nu se vor tăia!” GALERIE FOTO
Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre pensii! “În 2019 nu se vor tăia!”

Ministrul Muncii a făcut un anunț de ultimă oră despre pensii! Marius Budăi a declarat, în direct la România TV, că în acest an pensiile nu se micșorează sub nicio formă. “În 2019 nu se vor tăia pensiile!”, spus ministrul care a anunțat și categoriile care vor lua mai mulți bani în acest an.  

’’Sunt bani cuprinși în buget și pentru măririle de pensii, atât pentru majorarea punctului de pensie, cât și pentru majorarea pensiilor minime, iar pentru toate ministerele sunt bani suplimentari pentru majorarea salariilor. Noi ne ținem de ceea ce am promis în programul de guvernare, ceea ce s-a întâmplat în 2017 și 2018 a demonstrat că suntem serioși, că am putut crea crestere economică din care am putut majora și pensiile și salariile și indemnizațiile pentru persoanele cu handicap.”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre pensii! Sub nicio formă nu va fi vreo pensie care va fi tăiată

Ministrul Muncii, Marius Budăi, i-a liniștit pe pensionari. Acesta a făcut un anunț de ultimă oră în care a spus că la buget sunt bani pentru majorări, iar de micșorat pensiile nu se pune problema. „Aceste simulări vor fi în curând finalizate și vom trece în curând la recalculare. A doua chestiune foarte importantă este aceea că dacă în urma recalculării vor fi cuantumuri care vor scădea va rămâne în plată cuantumul cel mai avantajos. Deci sub nicio formă nu va fi vreo pensie care va fi tăiată.”, a spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, i-a liniștit pe pensionari: Sub nicio formă nu va fi vreo pensie care va fi tăiată

„Nu avem emoții legate de susținerea acestor majorări, pentru că au crescut foarte mult încasările la bugetul asigurărilor sociale, iar în acest an, după calculele noastre, după ce am estimat majorarea masei salariale în România, vom ajunge chiar să fim chiar într-un an istoric vom avea chiar excedent la buget. Acum așteptăn răspunsul Curții Constituționale, pentru a putea trimite legea președintelui pentru promulgare’’, a completat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×