Românii aflați pe vasul de croazieră intrat în carantină din cauza coronavirusului se întorc în țară! Nu prezintă simptome

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 13:34
Românii aflați pe vasul de croazieră intrat în carantină din cauza coronavirusului se întorc în țară! Nu prezintă simptome GALERIE FOTO
Mai mulți români care se aflau pe Diamond Princess vor ajunge în curând în țară. Sursa foto - Rodrigo Reyes Marin/ZUMA Wire)

Românii aflați pe vasul de croazieră intrat în carantină din cauza coronavirusului se întorc în țară! Ancorată în portul Yokohama, nava avea la bord nu mai puțin de 17 conaționali. Doi dintre ai au ajuns în spital după ce au fost infectați cu virusul care face ravagii în China.

Românii aflați pe vasul de croazieră intrat în carantină din cauza coronavirusului se întorc în țară!

Cei doi sunt tratați în Japonia, într-o unitate medicală care dispune de toate măsurile necesare. Amândoi făceau parte din staff-ul ambarcațiunii și nu se aflau pe lista pasagerilor.

Românii care vor debarca sunt dintr-un grup de aproape 500 de oameni aflați pe vapor, dar care nu prezintă absolut deloc simptome.

Nu prezintă simptome

„Românii evacuaţi de pe vas vor ajunge la noapte în România”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în MAI. De altfel, în urmă cu doar câteva ore, Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că şase români aflaţi la bordul navei au cerut să fie evacuaţi din Japonia.

Românii, la fel ca ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene, vor ajunge pe continent la bordul a două avioane care aparțin Italiei, trimise special la Yokohama.

De remarcat că întregul cost al repatrierilor este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Mecanismul de Protecţie Civilă.

La bordul navei Diamond Princess au fost iniţial 17 români, 15 membri ai echipajului şi doi turişti. Nu mai puţin de 195 de japonezi se aflau pe vasul de croazieră, 84 de cetățeni din Hong Kong, 47 din Cambodgia și 40 de australieni.

Marea Britanie – 21, Rusia- 10, Filipine – 6, România, Moldova, Argentina, Israel, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Singapore, Irlanda, Statele Unite, China, Kazakhstan, Germania, Italia şi Portugalia au câte cinci cetăţeni sau mai puţini care vor debarca.

Legat de situația conaționalilor, rămâne de văzut dacă aceștia vor fi preluați de autoritățile din România pentru teste suplimentare

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×