China va testa un vaccin împotriva coronavirusului în această primăvară. Epidemia face noi victime în închisorile chinezești

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 12:27
China va testa un vaccin împotriva coronavirusului în această primăvară. Epidemia face noi victime în închisorile chinezești
Imagini dintr-un spital din Wuhan/ Foto: Hepta

Ministrul adjunct al Științei și Tehnologiei din China, Xu Nanping, a anunțat că un vaccin împotriva coronavirusului va fi testat clinic la sfârșitul lunii aprilie, informează Reuters. Epidemia de coronavirus s-a întins în două penitenciare din China, iar șefii acestora au fost demiși.

Un gardian a dus boala în închisoare

Autoritățile chineze au anunțat că numărul de noi cazuri de infecție, în afara provinciei Hubei unde a apărut boala, este 258, însă nu mai puțin de 234 dintre acestea au fost înregistrate în două închisori, una în provincia nordică Shandong, cealaltă în Zhejiang, provincie din estul țării.

Doar în închisoarea Rencheng (Shandong) au fost înregistrate 207 cazuri. Primul bolnav a fost un gardian care s-a îmbolnăvit pe 13 februarie.

Îmbolnăvirile din închisori au pus capăt unei perioade de 16 zile de declin al infectărilor cu coronavirus în China, cu excepția provinciei Hubei.

China a înregistrat până acum 75.400 de cazurie de infecție cu coronavirus și 2.236 de oameni au murit din cauza bolii care a primit numele oficial de COVID-19. Majoritatea cazurilor s-au înregistrat în provincia Hubei și în capitala acesteia, Wuhan, de unde a pornit epidemia.

China continentală a raportat 889 de noi cazuri în cursul zilei de joi, în creștere cu 394 de cazuri față de ziua precedentă. Numărul morților a crescut cu 118, majoritatea lor fiind din Wuhan.

Molima din biserică

Teama de extindearea bolii a provocat panică și pe bursele asiatice și a perturbat serios relațiile comerciale între statele din zonă. Japonia și Singapore sunt în prag de recesiune, iar Coreea de Sud a anunțat o scăderea de amploare a exporturilor sale către China în primele 20 de zile ale lunii în curs.

În afara Chinei continentale, boala s-a întins pe 26 de țări și teritorii, în care au avut loc 11 decese. Coreea de Sud a raportat 52 de cazuri noi, ducând bilanțul total la 156, majoritatea în Daegu, un oraș de 2.5000.000 de locuitori, unde zeci de persoane s-au infectat la un eveniment organizat într-o biserică. Mai mult de 400 de persoane care au participat la eveniment au semne ale bolii, însă testarea lor continuă.

În Hong Kong, au fost 69 de cazuri de îmbolnăvire și două decese, iar zeci de polițiști au intrat în carantină după ce un coleg de-al lor a ieșit pozitiv la o testare făcută după un banchet.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×