România, traversată de o masa de aer arctic! Vremea se va răci brusc

Daniel Scripcaru   
în Prognoza meteo
25/10/2019, 21:24
România, traversată de o masa de aer arctic! Vremea se va răci brusc
România, traversată de o masa de aer arctic. Sursa foto: a1.ro

Meteorologii anunță că o masă de aer arctic va pătrunde în România, iar temperaturile vor scădea considerabil. Acest lucru se va întâmpla chiar de săptămâna viitoare, însă până atunci temperaturile rămân mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

România, traversată de o masa de aer arctic

O masă de aer arctic va ajunge săptămâna viitoare pe teritoriul Europei, astfel că mai multe țări vor fi afectate de o răcire considerabilă a vremii, mai ales în zona nordică și estică a bătrânului continent, potrivit Severe Weather Europe.

Până atunci însă, avem parte de un weekend foarte frumos, cel puțin din punct de vedere meteorologic. Cerul va rămâne senin în toată România, iar temperaturile vor fi mult mai mari față de cele normale și vor ajunge până la 26, poate chiar 27 de grade Celsius în vestul și în sud-vestul țării.

Vremea se strică de marți seara

Și în București va fi frumos în weekend. Singura problemă va fi la primele ore ale dimineții, când ceața ne va mai da bătăi de cap. Vântul va adia ușor, iar temperaturile vor crește de la 8 grade Celsius în zori, până la 23 de grade, după-amiaza. La fel de cald va fi și la începutul săptămânii viitoare în București, dar de marți, temperaturile vor începe să scadă. Condițiile de ceață vor dispărea, norii se vor înmulți, iar marți noaptea va crește probabilitatea de ploaie slabă.

Vreme frumoasă și cu temperaturi neobișnuit de ridicate va mai fi și luni, cu toate că, o masă de aer mai rece va pătrunde prin nordul țării. Aceasta va avansa rapid peste majoritatea zonelor, iar marți, maximele vor mai avea valori între 9 grade în nordul Moldovei și 23 de grade în sudul Munteniei. Totodată, ploile vor cuprinde suprafețe din ce în ce mai extinse, iar la peste 1.800 m se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Meteorologii se așteaptă ca perioada cu vreme foarte rece să dureze câteva zile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×