România închide mai multe puncte de frontieră de la granițele cu Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova și Serbia

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 21:49
România închide mai multe puncte de frontieră de la granițele cu Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova și Serbia
România închide mai multe puncte de frontieră de la granițele cu Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova și Serbia. Sursa foto: Hepta

Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi seara, că s-a luat decizia de a închide mai multe puncte de frontieră de la granițele cu Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova și Serbia.

România anunță că va închide mai multe puncte de frontieră

Mai multe puncte de frontieră de la granițele cu Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova și Serbia sunt cele cu trafic mai redus, pentru ca vameșii să se poată concentra pe alte puncte cheie de trecere în țară

„Autoritățile de management și autoritățile centrale și locale pot emite proceduri specifice în relația cu beneficiarii pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor. Pentru folosirea eficientă a resurselor în vămi sunt închise temporar următoarele puncte de trecere cu trafic redus.

La frontiera cu Ungaria: Turnu, Săcuieni, Salonta, Valea lui Mihai. Ucraina-Sighet. Bulgaria-Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet. R. Moldova- Rădăuți Prut, Oancea. Porțile de Fier 2, Moldova Nouă, Foieni, Vâlcani, Drobeta Turnu Severin și Naideș.

Aceasta este hotărârea CNSSU și totodată au mai fost abordate câteva subiecte importante, ce se vor dezbate mâine în grupul de lucru”, a precizat ministrul interimar de Interne, în cadrul conferinței de presă de la sediul MAI.

Alte măsuri dispuse de autorități

În cadrul conferinței de presă a fost anunțată și extinderea organigramelor DSP pentru a face față volumului de muncă, activarea centrelor de comandă din subordinea prefectului și a comitetelor pentru situații de urgență, responsabilizarea autorităților locale, adoptarea unor proceduri pentru protecția personalului Poștei și a echipelor de intervenții pentru depanare utilități și comunicații.

Decizia de a închide mai multe puncte de frontieră vine după ce joi, la sediul MAI, a avut loc ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, având ca temă măsurile dispuse pentru combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19) în România.
Măsurile luate în ultima vreme de autoritățile române au menirea de a limita răspândirea virusului COVID-19.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×