România, campioană la producția de nucă!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
03/10/2018, 14:49
România, campioană la producția de nucă!
Romania, campioana europeană la productia de nuci!

România a devenit cel mai mare producător de nuci din Europa! Presa de specialitate din Italia laudă agricultura din țara noastră, făcută în ultimii ani.

Italia Fruit News scrie că România a devenit cel mai mare producător de nuci al Europei, în ultimii doi ani având randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor cultivate cu nuci.

Un kilogram de nuci costă în România 40 de lei

”În ultimii ani s-au cultivat 400 de hectare de soiuri românești și alte 300 de hectare sunt în pregătire pentru anii viitori. De asemenea, cultivatorii români vor să se organizeze într-o asociație pentru a investi într-un brand de țară și o unitate de procesare. De asemenea, se caută un fond de investiții pentru cea mai mare livadă cu nuci din România”, scrie rotalianul.com citând presa italiană.

Raportul Agenției pentru Agricultură al SUA pe 2018 arată că România are în anul comercial 2018-2019, o producție estimată de 44.000 de tone de nuci, peste cea a Franței – 42.400 și a Spaniei – 16.000. În 2016, România a avut o producție de 34.100 de tone, fiind al doilea cel mai mare producător european, după Franța.

Consumul regulat de miez de nucă oferă multiple beneficii pentru sănătatea organismului omului. Nucile au făcut obiectul a numeroase studii, iar cercetătorii și specialiștii în nutriție sunt convinși mai mult ca niciodată cu privire la efectele benefice pe care le aduce includerea lor în dieta zilnică a omului. Dieta pe bază de nuci costă destul de mult, însă. Un factor important îl contituie prețul piperat al nucilor. În România, un kilogram de nucă costă cel puțin 40 de lei!

Nucile sunt un aliment care concentrează o bogăție de nutrienți – vitamine, grăsimi, antioxidanți și minerale – tot acestea luate la un loc le recomandă pentru întărirea și protejarea sistemului cardiovascular, în întregimea sa, și a inimii, luată în parte.

Orice dietă sau program de slăbire trebuie să țină cont de acest factor cheie de succes: sațietatea. Miezul de nucă, grație bogăției de nutrienți pe care îi conține – proteine, grăsimi, fibre – poate să contribuie din plin la instalarea unui simțământ mulțumitor de sațietate.

Două studii de lungă durată desfășurate la Universitatea Harvard au adus vești încurajatoare pentru persoanele iubitoare de nuci.

Citește și Cel mai gras om din lume a slăbit 250 de kg!

Citește și Cum te laşi de fumat pentru totdeauna! Un medic rus ştie reţeta

„Am descoperit că oamenii care au mâncat nuci în fiecare zi au trăit o viață mai lungă și mai sanatoasa decât persoanele care nu au mâncat nuci”, a declarat co-autorul studiului, Dr. Frank Hu, profesor de nutriție și epidemiologie la Școala de Sănătate Publică Harvard.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×