Robert Negoiţă, furios după ce Viorica Dăncilă a devenit prezidenţiabilul PSD: “O glumă tristă. Ne-a minţit”

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 08:32
Robert Negoiţă, furios după ce Viorica Dăncilă a devenit prezidenţiabilul PSD: “O glumă tristă. Ne-a minţit”
Robert Negoiță, atac dur după ce Viorica Dăncilă a devenit prezidențiabilul PSD. Sursa foto: stirileprotv.ro

Votul Comitetului Executiv Național în urma căruia Viorica Dăncilă a devenit oficial candidatul pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an a stârnit un nou val de critici din partea membrilor Partidului Social Democrat. Cel mai vehement dintre aceștia este chiar  Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei și președintele Asociației Municipiilor din România.

Robert Negoiță, mesaj dur pentru Viorica Dăncilă

Într-un interviu acordat recent, edilul cataloghează decizia lansării premierului României și președintelui PSD în cursa pentru Palatul Cotroceni drept „o glumă tristă și neinteresantă”, considerând că formațiunea politică de guvernământ se confruntă cu o gravă „lipsă de busolă”.

Mi se pare o glumă destul de neinteresantă, mai ales că gluma trebuie să te facă să râzi, adică să zâmbeşti. E o glumă tristă şi faptul că aceşti oameni conduc România e şi mai trist şi nu aş vrea să creadă cineva că am o chestiune personală, chiar respect foarte mult electoratul PSD, respect foarte mult acest partid pentru ce a însemnat el până la un moment dat. Deja de ceva timp se vede o lipsă de busolă, dar o chestie atât de evidentă, încât cei care tac, pentru că sunt mulţi care văd şi tac, încep să devină complici” , a declarat Robert Negoiță pentru news.ro.

Candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale nu este văzută cu ochi buni de toți liderii PSD. Sursa foto: capital.ro
Candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale nu este văzută cu ochi buni de toți liderii PSD. Sursa foto: capital.ro

Atac dur la adresa Vioricăi Dăncilă: „Ne-a mințit”

Totodată, primarul Sectorului 3 al Capitalei, care în prezent ocupă și funcția de președinte al Asociației Municipiilor din România, a lansat un atac dur la adresa premierului Vioria Dăncilă, pe care o acuză că nu și-a respectat promisiunile față de administrațiile locale din întreaga țară. În plus, de criticile edilului nu a scăpat nici Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Ce să vă zic? Că vin de la Ministerul de Finanţe? Doamna Dăncilă, candidatul PSD la prezidenţiale, ne-a minţit când ne-a spus «Da, stimaţi colegi, domnule primar, mergeţi liniştiţi, vi se vor înapoia banii care vi s-au luat pe primele trei luni ale anului», iar domnul Teodorovici nu se opreşte să ne cheme în diverse locuri, la diferite întâlniri în care să încerce să ne convingă că nu are de unde să ne dea banii şi că să fim de acord să mai taie din banii care ne-au fost luaţi. Ori, un candidat la prezidenţiale, înainte de orice, trebuie să fie un om serios.  Dom’le, am promis, îmi respect promisiunea. La ce ne mai cheamă la tot felul de întâlniri?

Toţi primarii sunt afectaţi de această decizie. PSD are 60 la sută din primarii de municipii. Stiţi care e problema astăzi? Că din cei 60 la sută, adică vreo 6o si ceva de primari de municipii sunt PSD, iar problema principală e că vreo 40 sunt la primul mandat, cu bugetele distruse pentru că niciun guvern nu şi-a permis să distrugă bugetele locale aşa cum a făcut actualul guvern. Aceşti colegi primari nu că nu vor putea face investiţii, nu, nu vor putea asigura serviciile publice. Sunt deja grav afectate. L-am invitat pe domnul Dragnea la Asociaţia Municipiilor şi a încercat să ne păcălească, să ne.. După ce i-am pus cifrele pe masă a spus că ce treabă are el cu bugetul. Cat de ticalos să fii?”, a mai spus Robert Negoiță.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×