Ro-Alert a trimis un mesaj de ultimă oră din cauza unui incendiu! ”Nu ieșiți din case!”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
02/02/2019, 12:41
Ro-Alert a trimis un mesaj de ultimă oră din cauza unui incendiu! ”Nu ieșiți din case!” GALERIE FOTO
Ro-Alert a trimis un mesaj din cauza incendiului de la Alba

Ro-Alert le cere locuitorilor din Alba-Iulia să rămână în locuințe și să nu deschidă geamurile. Alerta, anunțată sâmbătă, vine în urma efectelor incendiului de la fabrica de condimente. Mai clar, un nor de fum provocat de incendiul produs la cea mai mare fabrică de condimente din România și-a schimbat direcția și s-a întreptat spre oraș.

În mesajul trimis de DSU-IGSU se arată: „Norul de fum şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă şi spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor”, se arată în mesajul autorităților.

Ro-Alert, mesaj de ultimă oră din cauza incendiului de la Alba

În primă instanță, oamenii au fost avertizați de prezența fumului des, cu mențiunea că atunci norul se îndrepta în direcția municipiului Sebeș și a comunelor Ciugud și Daia Română. Pentru stingerea focului izbucnit sâmbătă au acționat pompieri din patru județe: Alba, Hunedoara, Sibiu și Cluj. De altfel, acesta este cel mai mare incendiu produs în ultimii ani în județul Alba.

Ro-Alert a trimis un mesaj de ultimă oră din cauza unui incendiu! ”Nu ieșiți din case!”
În primă instanță, oamenii au fost avertizați de prezența fumului des, cu mențiunea că atunci norul se îndrepta în direcția municipiului Sebeș

Conform prin-adjunctului șefului ISU Alba, maior Ovidiu Costea, luând în calcul și amploarea suprafeței afectate, s-au înregistrat și unele probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă a autospecialelor de stingere trimise la fața locului. Din această cauză, au trebuit să se folosească și de motopompe, cu care s-a luat apă din Ampoi, râu aflat foarte aproape de locul incidentului.

Incendiul a acoperit o suprafață de 10.000 metri pătrați

Conform prefectului de Alba, Dănuț Emil Hălălai, a fost trimis și laboratorul Agenției pentru Protecția Mediului, pentru a verifica „dacă există substanţe periculoase degajate în aer şi dacă acestea sunt periculoase pentru om”.

Ro-Alert a trimis un mesaj de ultimă oră din cauza unui incendiu! ”Nu ieșiți din case!”
Un nor de fum provocat de incendiul produs din cauza unui incendiu și-a schimbat direcția

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la o hală de producție a condimentelor, clădire compusă din două etaje, de lână Alba Iulia. Incendiul s-a extins și a ajuns să acopere o suprafață de 10.000 de metri pătrați.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×