Rezultate parțiale alegeri prezidențiale în Diaspora. Klaus Iohannis 53,05%, Dan Barna 27,36% – Live Update

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
11/11/2019, 10:29
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale în Diaspora. Klaus Iohannis 53,05%, Dan Barna 27,36% – Live Update
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale în Diaspora. Sursa foto: g4media.ro

Klaus Iohannis se îndreaptă cu pași repezi spre o victorie zdrobitoare la alegerile prezidențiale, cel puțin pe segmentul Diaspora! Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, la numărarea voturilor din 705 secții din străinătate, din totalul celor 838 secții, Klaus Iohanis se clasează pe primul loc, cu 53,8%.

UPDATE, ora 11.17: BEC a anunţat primele REZULTATE OFICIALE! Au fost centralizate peste 95% din voturile exprimate. Puteţi vedea AICI ce scoruri au obţinut candidaţii.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

UPDATE, ora 10.26: După ce au fost centralizate datele din 816 din cele 835 de secţii de vot din străinătate, situaţia se prezintă în felul următor:

  • Klaus Iohannis are 53,05 % din voturi
  •  Dan Barna – 27,36 %
  • Theodor Paleologu – 6,41 %
  • Mircea Diaconu – 3,65 %
  • Viorica Dăncilă – 2,76 %

UPDATE, ora 9.06: Votarea s-a terminat în Diaspora. Cea mai mare prezență s-a înregistrat în Italia (aproape 130.000 de alegători), iar pe poziția secundă s-a clasat Marea Britanie (peste 119.000). Cea mai mică prezență a fost în Coreea de Nord, unde doar șapte români. Prezență ridicată s-a mai înregistrat în Spania și Gemania. Au fost în jur de 675.000 de oameni la vot.

Rezultate parțiale alegeri prezidențiale în Diaspora

Pe locul doi în preferințele românilor din afara granițelor țării, potrivit rezultatelor parțiale la alegerile prezidențiale în Diaspora, se situează Dan Barna, cu un procent de 26,4%, iar pe locul al treilea se află Theodor Paleologu, cu 6,3%. Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, a obținut un scor rușinos printre românii din afara țării!

Votul în Diaspora a durat trei zile, iar programul a putut fi extins până la ora 23:59, pentru ca toți românii care au dorit să-și exercite dreptul dat de Constituție, să voteze. Organizarea alegerilor a fost una fără precedent, după cum au recunoscut mai toți românii aflați în afara țării. Nu au fost semnalate incidente, nu s-a stat la coadă foarte mult, oamenii au fost mulțumiți. Aceste rezultate nu mai pot schimba ierarhia finală, astfel că Iohannis și Dăncilă vor intra în turul al doilea, primul cu peste 36%, iar a doua cu peste 23% din numărul total de voturi.

După numărarea a voturilor din 705 de secții din străinătate, clasamentul este următorul:

Klaus Iohannis-53,8%

Dan Barna- 26,4%

Theodor Paleologu-6,3%

Mircea Diaconu-3,6%

Viorica Dăncilă-2,8%

Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a declarat că suma totală alocată pentru alegerile prezidențiale din acest an este de aproximativ 150 de milioane de euro, fiind cele mai scumpe de până acum.

„Sunt cele mai scumpe alegeri, pentru că vorbim de 835 de secții de votare în străinătate, față de 441, față de 390, câte erau acum cinci ani în străinătate și procesul de votare în străinătate este costisitor, dar este costisitor și în țară. Din 150 de milioane de euro, 50 de milioane aproape sunt în străinătate, dar 100 de milioane în țară. Sunt destul de mulți bani”, a spus Mitulețu-Buică, într-o conferință de presă.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×