Norica Nicolai, solicitare către BEC. Politicianul cere publicarea rezultatelor provizorii la alegerile prezidențiale

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
09/11/2019, 16:45
Norica Nicolai, solicitare către BEC. Politicianul cere publicarea rezultatelor provizorii la alegerile prezidențiale
Norica Nicolai solicită BEC publicarea datelor provizorii la alegerile prezidențiale de mâine, 10 noiembrie. Sursa foto: digi24.ro

Norica Nicolai a cerut Biroului Electoral Central publicarea unor rezultate provizorii pentru alegerile prezidențiale care au început de ieri, 8 noiembrie, în Diaspora. Copreşedintele Alianţei Electorale ”Un Om” dorește transparență și corectitudine după ce Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a precizat la începutul lunii noiembrie că vor fi publicate pe Internet doar rezultatele parțiale și finale.

Norica Nicolai solicită BEC publicarea rezultatelor provizorii de la alegerile prezidențiale

Norica Nicolai a trimis o solicitare Biroului Electoral Central în care cere publicarea rezultatelor provizorii de la alegerile prezidențiale care vor începe mâine, 10 noiembrie, în România. Vă reamintim că ieri, 8 noiembrie, românii din Diaspora s-au prezentat la urne, iar primii care și-au exprimat opțiunea de vot au fost cei din Noua Zeelandă. Copreşedintele Alianţei Electorale ”Un Om” solicită ca rezultatele provizorii să fie publicate și structurate în așa fel încât să fie analizate și accesibile opiniei publice. Solicitarea vine după ce STS a precizat că în prezent nu există cerinţe operaţionale care să permită centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secţiilor de votare.

„În baza Legii 370/2004 privind alegerea Preşedintelui României, vă solicităm să procedaţi la publicarea datelor şi centralizarea rezultatelor provizorii, respectiv cele de la nivelul secţiilor de votare. De asemenea, solicităm ca informaţiile la care facem referire să fie publicate şi în format structurat, în aşa fel încât să poată fi analizate şi accesibile opiniei publice, formaţiunilor politice şi tuturor celor interesaţi”, a solicitat Norica Nicolai, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, 9 noiembrie, agenției de presă Agerpres și preluat de hotnews.ro.

Norica Nicolae solicită transparență și lipsa suspiciunilor la alegerile de mâine

„În virtutea atribuţiilor legale, trebuie să solicitaţi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale să procedeze la publicarea acestor date. Am făcut această solicitare în baza legii şi a nevoii democratice de a avea alegeri corecte şi transparente, lipsite de suspiciuni, cu atât mai mult cu cât toate suspiciunile de fraudare a alegerilor care au avut loc în ultimii 15 ani au scăzut încrederea populaţiei în instituţii şi în procesul electoral democratic”, se mai arată în solicitarea trimisă BEC, potrivit aceleași surse.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×