Rezultate înscrieri clasa pregătitoare 2020. Când se afișează listele copiilor înscriși

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/03/2020, 09:53
Rezultate înscrieri clasa pregătitoare 2020. Când se afișează listele copiilor înscriși GALERIE FOTO
Elevi în clase. Sursa foto - Donal Husni / Zuma Press / Profimedia

Rezultatele înscrierilor în clasa pregătitoare 2020 se afișează destul de repede de la momentul în care părintele depune dosarul copilului. Vorbim de o perioadă de aproximativ patru săptămâni.

Rezultate înscrieri clasa pregătitoare 2020

Înscrierile în clasa pregătitoare încep pe 4 martie și durează până pe 23 martie, când se încheie prima etapă. Procedura de repartizare a copiilor în clase va fi aleatorie (în ordinea alfabetică a numelor copiilor sau prin tragere la sorți) și este stabilită de inspectorate, nu de școli

Listele cu copiii înscriși în clasa pregătitoare, în prima etapă, vor fi afișate la școli pe 1 aprilie 2020.

Când se afișează listele copiilor înscriși

Vă reamintim că formarea claselor propriu-zise de elevi se face după ce se termină toate etapele de înscriere în clasa pregătitoare, în perioada 1 septembrie-4 septembrie 2020, “cu respectarea criteriilor de transparenţă, echitate, nondiscriminare şi incluziune”, prevede metodologia Ministerului Educației.

În București, “toți elevii înscriși în unitatea de învățământ vor fi ordonați alfabetic, realizându-se 2 liste organizate pe criteriul de gen. 

Distribuirea acestora pe clase se face în ordine alfabetică, câte un elev la fiecare clasă existentă (primul copil va fi cuprins în clasa pregătitoare A, al doilea copil – în clasa pregătitoare B, ș.a.m.d până la ultima clasă, după care se reia repartizarea, următorul copil fiind cuprins în clasa pregătitoare A și tot așa).

Pentru a se asigura echilibrarea claselor constituite, acest algoritm se aplică separat celor 2 liste organizate pe criteriul de gen”, se arată în procedura pe care o aplică ISMB.

În cazul copiilor gemeni/tripleți, părintele depune o declarație la școală prin care precizează dacă dorește repartizarea fraților în aceeași clasă sau în clase diferite.

În situația în care părintele dorește înscrierea fraților în aceeași clasă, aceștia vor fi repartizați în clasa în care a fost distribuit primul dintre frați.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×