Rezultat vot moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă: marea surpriză

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
20/12/2018, 17:15
Rezultat vot moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă: marea surpriză GALERIE FOTO
Care este rezultatul votului la moţiunea de cenzură

Moţiunea de cenzură denumită ‘Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!‘, care a fost iniţiată de către reprezentanţii PNL, USR şi PMP, a fost respinsă! Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat împotriva moţiunii. 161 de parlamentari au votat pentru, iar 3 împotriva.

„În primele 10 luni ale mandatului meu, investiţiile publice din buget sunt mai mari cu peste 40% faţă de anul trecut. Deci investiţiile publice nu au scăzut, ci au crescut. La fel, investiţiile străine directe au atins cea mai ridicată valoare de după criză: 4,6 miliarde de euro, cu aproape 10% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din anul 2017”, şi-a început Viorica Dăncilă discursul.

Care e rezultatul moţiunii de cenzură

Deranjată de discursurile ţinute anterior, Viorica Dăncilă a avut o replică tăioasă pentru oamenii care au jingit-o: „Doamna Turcan, am văzut cât m-ați jignit. După părerea mea, jignirile sunt atributul oamenilor slabi, care nu au argumente. Dumneavoastră și toți cei care m-au jignit astăzi sunteți niște oameni slabi. Ați vorbit în numele românilor, dar nu cred că aveți acest drept. Vreau să vă spun că nu mă afectează jignirile.

Ați demonstrat că nu respectați pe nimeni, că numai ura vă ghidează acțiunile. Sunt destul de puternică să merg mai departe și vă asigur că aceasta moțiune nu va trece. Dacă vom avea discuția în CES, adoptăm OUG. Tot ce am făcut și toate punctele din OUG sunt pentru cetățeni. Știu că existență rezistență, există nemulțumiți, ca și la transferul contribuțiilor. Un singur exemplu: mă interesează foarte mult ca cetățenii să nu mai aibă împrumuturi atât de mari”, a spus Dăncilă.

Premierul României, Viorica Dăncilă
Premierul României, Viorica Dăncilă

Parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR au fost prezenţi, însă au anunţat că nu votează. Votul pe moţiunea de cenzură care a fost iniţiată de Opoziţie a fost secret, cu bile, şi pentru ca aceasta să fie adoptată era nevoie de votul a 233 de senatori şi deputaţi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×