Revelion negru în Jakarta! Câteva mii de oameni au rămas fără case. 9 persoane și-au pierdut viața

Revelion negru în Jakarta! Câteva mii de oameni au rămas fără case. 9 persoane și-au pierdut viațaGALERIE FOTO
Inundațiile au făcut prăpăd în Jakarta. Sursa foto - hepta.ro

Revelion negru în Jakarta! Ploile torenţiale care au lovit capitala Indoneziei şi regiunea din jur în noaptea dintre ani au dus la inundaţii soldate cu cel puţin 9 morţi şi mii de evacuaţi.

Revelion negru în Jakarta!

″Începând de azi, la ora (locală) 16:00, 19.079 persoane au fost evacuate către adăposturi temporare în diverse locuri din Jakarta”, a declarat guvernatorul acestui oraş, Anies Baswedan, într-o conferinţă de presă. “Ploaia s-a oprit la Jakarta, iar acum aşteptăm să se retragă apele”, a adăugat el.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Majoritatea victimelor au murit din cauza hipotermiei. Există și un caz aparte, un adolescent care a murit electrocutat de o linie de înaltă tensiune. De altfel, pe imaginile televiziunilor indoneziene apar automobile aproape complet înghiţite de ape şi oameni înaintând din greu prin apa murdară acumulată în unele cartiere ale capitalei.

Câteva mii de oameni au rămas fără case

De altfel, Indonezia intenţionează să îşi mute capitala peste 10 ani, după ce autorităţile au constatat că Jakarta, cu peste 10 milioane de locuitori, se scufundă rapid. Construirea noii capitale va costa echivalentul a 30 de miliarde de euro şi aceasta va fi poziţionată în estul Insulei Borneo.

Fără a avea încă un nume, noua capitală se va afla într-un loc mult mai stabil, au spus autorităţile. „Locul are un risc minim privind dezastrele naturale, precum cutremure, tsunami, incendii de vegetaţie şi alunecări de teren”, a declarat preşedintele Joko Widodo. „În plus, este un loc strategic, aflându-se în centrul Indoneziei”.

Această decizie a stârnit îngrijorări privind mediul. Mulţi consideră că acest lucru va dăuna Insulei Borneo, pădurilor de aici care adăpostesc numeroase specii de animale ameninţate deja de industria uleiului de palmier.

Alţi locuitori consideră că Indonezia ar trebui să se concentreze pe rezolvarea problemelor din Jakarta – poluare, trafic şi inundaţii frecvente.

„În trecut, era mai frumos. Apa şi nisipul erau frumoase. Te puteai juca în apă. Acum nu mai este posibil. Apa este murdară. Fiecare flux şi reflux înseamnă inundaţie”, a spus un localnic.

Potrivit unor studii, nordul Jakartei va fi acoperit de apă în proporţie de 90% în următorii 30 de ani. Preşedintele Widodo a precizat că Jakarta va continua să fie centrul financiar al ţării, însă nu a oferit detalii despre cum va acţiona pentru a împiedica scufundarea oraşului.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×