Accident deosebit de grav: 26 de morți și 13 răniți după ce un autobuz a căzut într-o râpă, în Indonezia

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/12/2019, 12:24
Accident deosebit de grav: 26 de morți și 13 răniți după ce un autobuz a căzut într-o râpă, în Indonezia
Accident cutremurător în Indonezia. Sursa foto: Jakarta Post

26 de persoane și-au pierdut viața într-un accident rutier deosebit de grav produs recent în Indonezia, după ce un autobuz s-a prăbușit într-o râpă adâncă de 150 de metri. Potrivit autorităților statului din Asia de Sud-Est, alte 13 persoane s-au ales cu răni grave în urma impactului puternic și au fost transportate de urgență la spital. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

Un autobuz s-a prăbușit într-o râpă în Indonezia. Sunt 26 de morți și 13 răniți

Conform celor de la Jakarta Post, autobuzul s-a prăbușit într-o râpă adâncă de aproximativ 150 de metri, luni seara, ajungând ulterior în apă. „S-a izbit de bariera de pe drum, după care a plonjat în apă. mai sunt oameni blocați în autovehicul”, a anunțat purtătorul de cuvânt al poliției, Dolly Gumara, pentru AFP.

Oficialul a mai precizat că în accident nu a mai fost implicat niciun alt autoturism. Nefericitul eveniment s-a produs într-o zonă prăpăstioasă, în apropiere de orșaul Pagar Alam, ceea ce a îngreunat accesul echipelor de intervenție.

Din primele informații ale anchetei, autobuzul plecase din provincia Bengkulu către Pagar Alam cu doar 27 de pasageri, însă pe parcurs au mai urcat oameni, numărul de călători ajungând undeva în jur de 50. Urmează acum ca autoritățile să stabilească împrejurările exacte în care a avut loc accidentul.

Un accident similar a avut loc recent în Hong Kong

Nu este singurul incident de acest gen produs recent pe continentul asiatic. Vineri, 20 decembrie, șoferul unui autobuz supraetajat din Hong Kong a pierdut controlul volanului, intrând într-un copac din apropiere. În urma impactului, șase persoane și-au pierdut viața, în vreme ce alte 40 au fost grav rănite.

Autoritățile locale au activat planul de urgență, procedură întâlnită în cazul evenimentelor deosebit de grave, iar circulația în zona respectivă a fost închisă preț de câteva ore bune. Cei 40 de răniți au fost transportați de urgență la spital, însă medicii sunt în continuare rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

Intervenția pompierilor s-a desfășurat cu mare dificultate, întrucât victimele erau blocate la etajul superior al autobuzului KMB. Mai mulți pasageri au rămas prinși în scaune, fiind loviți de bucățile de metal și sticlă, sparte în urma impactului extrem de puternic.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×