Rețineri în Clanul Sportivilor! Patru membri au fost arestați după ce au incendiat casa familiei Corduneanu din Iași

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 16:28
Rețineri în Clanul Sportivilor! Patru membri au fost arestați după ce au incendiat casa familiei Corduneanu din Iași GALERIE FOTO
Clanul Sportivilor a rămas fără 4 membri. Sursa foto - facebook

Rețineri în Clanul Sportivilor care a rămas fără 4 membri importanți. Aceștia au fost arestați în noaptea de marţi spre miercuri, de poliţiştii din Iaşi. Bărbații sunt acum cercetaţi după ce, la sfârşitul lunii septembrie, liderul clanului le-a comandat subordonaţilor săi să incendieze casa familiei Corduneanu din Iaşi. Mai exac, tentativa de incendiere a unei case din Holboca care aparține clanului Corduneanu a avut loc în noaptea de 29 spre 30 septembrie.

Rețineri în Clanul Sportivilor!

Atunci a fost aruncat un bidon cu benzină pe poarta casei mamei lui Costel Corduneanu și i s-a dat foc. Conform informațiilor acesta a reprezentat, de fapt, un avertisment mafiot. Potrivit anchetei realizată de procurori, incendiul ar fi fost pus la cale de un clan interlop rival din București, respectiv ”clanul sportivilor”. În urma audierilor, șeful clanului, Eugen Preda, și alte trei persoane au fost reținute.

Concret, în arestul IPJ Iași au ajuns Eugen Preda, Mihaia Naca și Sandu Bogdan Ionuț, toți trei fiind acuzați de distrugere. Un al patrulea reținut, fratele lui Naca, a fost acuzat de complicitate. De remarcat că întreg scandalul a pornit din cauza unui ieșean care locuiește în Anglia, Marius Ariton. Acesta este cunoscut ca luptător MMA sub numele de John Smith. El este în război cu clanul sportivilor din București, dar bun prieten cu Cordunenii.

Rețineri în Clanul Sportivilor! Arest
Poliția vrea acum mandat de arestare de 30 de zile pentru cei 4 membri. Sursa foto – facebook

Patru membri au fost arestați după ce au incendiat casa familiei Corduneanu din Iași

Polițiștii au mai spus că ieșeanul ar face lobby în Anglia ca fratele liderului clanului bucureștean, condamnat la 9 ani de închisoare, să fie extrădat în România pentru a-și ispăși pedeapsa. În aceste condiții, Eugen Preda ar fi vrut să-l ”potolească” pe Marius Ariton, dând foc la casa Cordunenilor. Cei patru inculpați au fost deja audiați și urmează a fi prezentați magistraților de la Judecătoria Iași cu propunere de arest preventiv pentru 30 de zile.

Mai trebuie specificat că în momentul în care cei din clanul sportivilor au vrut să incendeze casa Cordunenilor înăuntru se aflau cinci membri ai familie, printre care și doi copi. Flăcările s-au extins la un imobil din curte și au fost stinse în cele din urmă de locatari.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×