Rețeta zilei. Tochitură moldovenească cu mămăliguță, o rețetă simplă și gustoasă

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
14/08/2019, 11:46
Rețeta zilei. Tochitură moldovenească cu mămăliguță, o rețetă simplă și gustoasă
Rețetă tochitură moldovenească cu mămăligă. Sursa foto: inbucatarie.ro

Tochitura de porc este una dintre mâncărurile tradiționale românești foarte apreciate în țara noastră. Rețeta acestui fel de mâncare diferă de la o regiune la alta, dar se spune că tochitura moldovenească este cea mai gustoasă.

Rețeta zilei de miercuri. Tochitură moldovenească, simplă și gustoasă

Rețeta de tochitură moldovenească este un fel de mâncare pe gustul românilor, mai ales dacă este gătită la un ceaun pentru mai multe persoane. Tochitura de porc se prepară diferit de la o regiune la alta, dar astăzi vă prezentăm rețeta moldovenească pentru că este simplă și gustoasă. Gospodinele din Moldova nu adaugă multe legume în tochitură, însă au un secret: carnea este înăbușită cu o ceașcă de vin sec alb. Vinul este ingredientul care face carnea mai aromată și mai suculentă.

Timpul de preparare pentru tochitura moldovenească este de o oră. Dacă vrei să ai o mâncare gustoasă nu trebuie să uiți de condimente. Moldovencele știu că cimbrul, piperul, foile de dafin și usturoiul dau un gust desăvârșit tochiturii de porc.

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti 4-5 porții de tochitură moldovenească:

  • un kilogram de carne de porc. Alegeți pulpă, costiță slabă sau ceafă
  • 150 de grame de untură, ulei sau slănină tăiată cuburi mici
  • 150-200 ml vin sec alb
  • 6-8 căței de usturoi
  • sare și piper
  • condimente: cimbru și foi de dafin
  • o lingură de paste de tomate
Rețeta delicioasă de tochitură moldovenească
Secretul rețetei gustoase de tochitură de porc este vinul alb sec. Sursa foto: clickpoftabuna.ro

Cum se prepară tochitura moldovenească

  • carnea de porc se taie cuburi
  • într-un ceaun se pune la topit untura sau uleiul la încins
  • se adaugă carnea și se rumenește pe toate părțile
  • se adaugă o ceașcă de apă și se lasă la fiert
  • când scade apa se amestecă și se mai lasă să fiarbă carnea la foc mic
  • se adaugă sare, piper, foi de dafin și cimbru
  • se adaugă vinul alb sec
  • se pune și usturoiul mărunțit și se lasă la fiert 5-10 minute
  • se adaugă și pasta de tomate
  • când mâncarea este aproape gata se pune de mămăligă.

Moldovenii mai adaugă în rețeta de tochitură de porc cârnăciori sau organe de porc (rinichi și ficat). Acestea se adaugă în ceaun abia după ce friptura a trecut de primul clocot.  În plus, moldovenii servesc tochitura cu mămăligă pe care pun un ou prăjit și brânză rasă. Poftă bună!

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×