Rețeta zilei. Spaghete carbonara ca la italieni

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
16/06/2019, 10:19
Rețeta zilei. Spaghete carbonara ca la italieni
Ingredinte și mod de preparare spaghete carbonara Sursa foto: captură Youtube

Dragii meu, astăzi vă prezint o rețetă simplă, rapidă și de mare efect, o rețetă italienească: spaghete carbonara. Pe Internet circulă zeci de rețete carbonara, dar fiecare le poate găti în felul său. Unii pui smântână pentru o textură mai cremoasă, altora le plane mai mult parmezarul pe care îl pun din abundență. Oricum le-ai găti pastele carbonara sunt delicioase.

Cum se prepară spaghetele carbonara, rețeta italienească

Rețeta de spaghetele carbonara este ideală când te afli în criză de timp. Combinația dintre baconul ușor afumat, parmezan raș și gălbenuș nu dă greș niciodată și se dovedește delicioasă. Cât ai clipi pastele carbonara au și dispărut din farfurie!

Ingredintele de care ai nevoie pentru a găti spaghetele carbonara, conform jamillacuisine.ro.

  • spaghete, 250 de grame
  • bacon, 200 de grame
  • parmezan, 100 de grame
  • două ouă
  • ulei de măsline
  • sare, piper
Rețeta zilei. Paste carbonara
Rețeta zilei: paste carbonara exact ca la italieni
Sursa foto: gastropedia.ro

Mod de preparare:

  1. Pastele se fierb aldente
  2. Baconul se călește până devine crocant
  3. Se bat cele două ouă și se amestecă cu parmezanul ras până se obține un sos cremos
  4. Sosul se adaugă în tigaie peste bacon
  5. Se adaugă sare și piper după gust
  6. Se adaugă pastele deja fierte
  7. Se poate adăuga pătrunjel pentru decor

Pastele sunt gata de servit. Și nu ai nevoie decât de 20 de minute să le prepari. Se servesc calde, cu un pahar de vin alb. Rețeta de spaghete carbonara a fost moștenită de la carbonari care erau muncitorii carea făceau cărbuni de lemn în pădurile din Apenini. Aceștia își pregăteau în pădurea de unde era extras cărbunele această rețetă simplă și sățioasă care le oferea caloriile necesare pentru a lucra. Legenda spune că, primele spaghete carbonara au fost gătite pe cărbuni, de unde ar veni și denumirea lor.

Câteva curiozități din lumea pastelor

  • În toată lumea există peste 600 de feluri de paste diferite, potrivit shtiu.ro. Cele mai cunoscute paste sunt penne, spaghetti, tortelini, fussili, tagliatelle sau linguini
  • Italienii sunt cei mai mare consumatori de paste din întreaga lume. Un studiu arată că, un american consumă 10 kg de paste pe an, în timp ce un italian consumă în medie 30 de kg de paste
  • Roșiile au fost introduse în rețele cu paste destul de târziu, abia la sfârșitul anilor 1600. Prima rețetă de paste cu suc de roșii a fost pregătită prima dată în 1790.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×