Rețeta zilei. Sorbet de fructe fără adaos de zahăr

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 15:57
Rețeta zilei. Sorbet de fructe fără adaos de zahăr
Rețeta zilei. Sorbet de mango aromat și răcoritor. Sursa foto: Pinterest.com

Cu toate că vara a trecut de mult, pofta de ceva dulce nu dispare indiferent de sezon. Rețeta pe care o recomand astăzi este sorbetul care se poate prepara din mai multe fructe aromate și parfumate. Printre fructele pe care le putem folosi la sorbet se numără mango, fructele de pădure sau pepenele roșu.

Rețeta zilei. Sorbetul de fructe, ideal pentru un moment de relaxare

Poate că sezonul multor fructe preferate de tine a trecut de mult, dar supermarketurile ne oferă în continuare sortimentele de care avem nevoie. Pentru a pregăti un sorbet de fructe rafinat, delicat și răcoros avem nevoie de fructe de pădure, mango, piersică, lămâie sau pepene roșu.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Pregătirea unui sorbet de fructe nu necesită mult timp și nici nu este complicat. Dacă alegem să folosim fructe congelate atunci vom obține un sorbet 100% natural, fără adaos de zahăr. Te vei îndrăgosti de la prima înghițitură.

Ingrediente și mod de preparare sorbet de mango și piersică

Pentru a pregăti sorbetul de mango și piersici avem nevoie în primul rând de fructe. Acestea trebuie să fie foarte bine coapte. Pe lângă cele două fructe menționate, în rețetă se mai adaugă și o banană coaptă.

Pont: în situația în care nu aveți mango sau nu găsiți în magazine puteți alege doar piersici.

Mod de preparare: 

  • banana se curăță de coajă și taie în bucățele cât mai mici
  • mango se curăță și el de coajă și se taie felii sau cuburi
  • vom proceda în același fel și cu piersicile
  • toate cele 3 fructe se mixează
  • vasul se ține la congelator pentru minim 6 ore
  • când se scoate de la rece se mai presează puțin
  • sorbetul delicios se mănâncă pe nerăsuflate.

Sfat: pentru a obține o aromă mai intensă a unuia dintre fructe alege să folosești mai multe fructe de același fel. Spre exemplu, dacă vrei o aromă pătrunzătoare de mango folosește mai multe fructe de acest fel și mai puține piersici.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×