Cu toate că vara a trecut de mult, pofta de ceva dulce nu dispare indiferent de sezon. Rețeta pe care o recomand astăzi este sorbetul care se poate prepara din mai multe fructe aromate și parfumate. Printre fructele pe care le putem folosi la sorbet se numără mango, fructele de pădure sau pepenele roșu.
Rețeta zilei. Sorbetul de fructe, ideal pentru un moment de relaxare
Poate că sezonul multor fructe preferate de tine a trecut de mult, dar supermarketurile ne oferă în continuare sortimentele de care avem nevoie. Pentru a pregăti un sorbet de fructe rafinat, delicat și răcoros avem nevoie de fructe de pădure, mango, piersică, lămâie sau pepene roșu.
Pregătirea unui sorbet de fructe nu necesită mult timp și nici nu este complicat. Dacă alegem să folosim fructe congelate atunci vom obține un sorbet 100% natural, fără adaos de zahăr. Te vei îndrăgosti de la prima înghițitură.
Ingrediente și mod de preparare sorbet de mango și piersică
Pentru a pregăti sorbetul de mango și piersici avem nevoie în primul rând de fructe. Acestea trebuie să fie foarte bine coapte. Pe lângă cele două fructe menționate, în rețetă se mai adaugă și o banană coaptă.
Pont: în situația în care nu aveți mango sau nu găsiți în magazine puteți alege doar piersici.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Mod de preparare:
- banana se curăță de coajă și taie în bucățele cât mai mici
- mango se curăță și el de coajă și se taie felii sau cuburi
- vom proceda în același fel și cu piersicile
- toate cele 3 fructe se mixează
- vasul se ține la congelator pentru minim 6 ore
- când se scoate de la rece se mai presează puțin
- sorbetul delicios se mănâncă pe nerăsuflate.
Sfat: pentru a obține o aromă mai intensă a unuia dintre fructe alege să folosești mai multe fructe de același fel. Spre exemplu, dacă vrei o aromă pătrunzătoare de mango folosește mai multe fructe de acest fel și mai puține piersici.