Rețeta zilei. Drob de curcan, un preparat ideal pentru Crăciun

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 14:49
Rețeta zilei. Drob de curcan, un preparat ideal pentru Crăciun
Ingrediente și mod de preparare drob de curcan. Sursa foto: Pinterest.com

Drobul este un preparat tradițional specific sărbătorilor de Paște și nu numai. Acest preparat se poate servi și la masa de Crăciun. Dacă vrei ca drobul să nu fie unul greu, alege să-l pregătești din carne de curcan.

Rețeta zilei. Ingredientele necesare pentru drobul de curcan

Drobul de curcan cu ciuperci este o alternativă la carnea de miel și se prepară destul de ușor. Pentru a avea un preparat de nota 10 trebuie să ții cont de cantitățile de ingrediente. Iată care sunt produsele de care ai nevoie:

  • 700 de grame de piept de curcan
  • 400 de grame de ciuperci brune
  • 200 de grame de praz
  • 150 de grame de ardei capia
  • o legătură de ceapă verde
  • o legătură de mărar
  • o legătură de pătrunjel verde
  • 7 ouă
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • sare și piper, după gust

Cum se pregătește drobul de curcan cu ciuperci

Înainte de a începe prepararea propriu-zisă se curăță ciupercile de pieliță și se pun la fiert 3 ouă pentru circa 10-12 minute. Restul de 4 se vor folosi în compoziția drobului.

Un alt pont legat de pregătirea drobului este călirea prazului și a ciupercilor în puțin ulei de floarea soarelui.

Urmează pașii de mai jos pentru a pregăti un drob de curcan cu ciuperci simplu și rapid:

  1. Carnea de curcan se toacă mărunt și se pune într-un bol încăpător
  2. Peste carne se adaugă prazul și ciupercile călite în prealabil
  3. Se mai pun și verdețurile, ouăle, ardeiul și se condimentează
  4. Într-o tavă de cozonac se pune hârtie de copt și jumătate din amestecul obținut mai sus
  5. La mijloc se adaugă 3 ouă fierte tare și decojite și se completează cu restul de compoziție
  6. Tava se bagă la cuptor la 170-180 de grade
  7. Drobul de curcan trebuie să stea la cuptor circa 40-45 de minute până când devine de culoare maronie
  8. După ce a fost scos din cuptor trebuie să se răcească circa o oră
  9. Drobul se scoate întorcând tava cu gura în jos
  10. Acest preparat se servește cu salată, icre sau brânză.

Rețetă inspirată de adevarul.ro.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×