Rețeta zilei. Prăjitura ”tăvălită” cu cocos, un desert al copilăriei

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/10/2019, 15:42
Rețeta zilei. Prăjitura ”tăvălită” cu cocos, un desert al copilăriei
Prăjitura ”tăvălită” în nucă de cocos este un desert al copilăriei. Sursa foto: Pinterest.com

Rețeta pe care v-o propun astăzi este una pe care o pregătea mama mea în copilărie. Nu am mai făcut-o de foarte mult timp, dar vă asigur că este delicioasă. Poate are un nume mai… ieșit din comun, dar prăjitura ”tăvălită” în nucă de cocos este ideală atunci când vrei să faci un desert rapid.

Prăjitură cu plat pufos și nucă de cocos, o rețetă delicioasă

Ingrediente necesare blat: 

  • 200 de grame de făină albă
  • 200 de grame de zahăr
  • două sticluțe de esență de vanilie
  • 130 de grame de unt la temperatura camerei
  • 5 ouă
  • o linguriță de praf de copt.

Ingrediente necesare glazură: 

  • 250 ml de lapte
  • 100 de grame de unt
  • 65 de grame cacao
  • 370 de grame de zahăr
  • o esență de rom
  • 250 de grame de nucă de cocos.
Ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitură
Prăjitura ”tăvălită” este gata în doi timp și trei mișcări. Și este și simplu de făcut. Sursa foto: Pinterest.com

Cum se prepară prăjitura ”tăvălită”. Care sunt pașii pe care să-i urmezi

  1. Prima dată vom face blatul prăjiturii. Așadar, vom sparge cele cinci ouă într-un vas mai mare și le vom bate cu ajutorul unui mixer
  2. Se adaugă treptat zahărul și esența de vanilie până când se obține un amestec omogen și fin
  3. Se toarnă treptat făina și praful de copt și se amestecă de data aceasta cu o spatulă
  4. Când a început să se omogenizeze compoziția se va adăuga untul topit și se amestecă bine
  5. Această compoziție se pune într-o tavă care a fost tapetată cu unt
  6. Pandișpanul se bagă la cuptorul care a fost încălzit în prealabil la 180 de grade
  7. Se ține la cuptor circa 25 de minute
  8. Între timp ne apucăm de glazură. Se topește untul într-o cratiță și se adaugă laptele
  9. Se amestecă bine, apoi se adaugă zahărul și cacao cernute și se lasă pe foc până se îngroașă glazura
  10. La final se adaugă esența de rom și se lasă glazura la răcit
  11. Pandișpanul se taie în cubulețe și se înmoaie cu ajutorul unei furculițe în glazură cât să se acopere uniform
  12. Se scurge excesul de glazură și se dă panișpanul prin nucă de cocos
  13. Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×