Rețeta zilei. Prăjitura Buburuză, un răsfăț dulce ideal pentru cei mici

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
03/02/2020, 18:28
Rețeta zilei. Prăjitura Buburuză, un răsfăț dulce ideal pentru cei mici
FANATIK îți propune prăjiura Buburuza, ideală pentru cei mici. Sursa foto: pinterest.com

Așa cum te-ai obișnuit, FANATIK îți aduce rețeta zilei, iar de data aceasta îți propunem un preparat special cu care să îi răsfeți cum se cuvine pe cei mici. Este vorba despre prăjitura intitulată sugestiv Buburuza, datorită formatului său asemănător cu simpatica insectă.

Surprinde-ți copiii cu un desert pe placul lor

Dincolo de gustul pe care nu îl vor uita prea curând, copiii vor adora acest desert și datorită faptului că nu trebuie să aștepte foarte mult până să îl savureze. În plus, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a-l pregăti. Dar să nu ne lungim cu vorba, pentru că știm că micuții nu au foarte multă răbdare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 8 linguri făină
  • 8 linguri zahăr
  • esenţă de portocale
  • sare
  • 30 g amidon
  • 300 m lapte
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt
  • 50 g ciocolată albă
  • 50 g zahăr pudra
  • 2 linguri ulei
  • 200 g ciocolată albă
  • 50 g ciocolată neagră
  • 50 g drajeuri colorate
  • 2 bomboane de ciocolată
  • colorant alimentar roşu

Cum să prepari prăjitura Buburuza

Pentru început, freacă bine gălbenușurile cu zahărul, după care bate albușurile spumă împreună cu esenţa de portocale şi sare. Următorul pas este încorporarea albuşurilor în compoziţia de gălbenuşuri. Adaugă apoi făina, amestecând uşor de jos în sus.

Toarnă aluatul astfel obţinut în formă de tort unsă şi tapetată în prealabil şi se lasă în cuptor timp de 30 de minute. Lasă blatul la răcit preț de alte câteva minute. Amestecă laptele cu amidonul şi cu zahărul şi fierbe la foc mic până se îngroaşă, după care ia preparatul de pe foc şi adaugă ciocolată rasă.

Amestecă bine şi lasă la răcit. Freacă untul spumă cu zahărul pudră şi apoi adaugă treptat în compoziția astfel formată crema de ciocolată albă.

După ce s-a răcit, taie blatul în două, iar în mijloc pune crema de ciocolată albă. Taie trei pătrimi din tort pe jumătate, astfel încât să se poată forma aripile buburuzei. Sfertul rămas trebuie tăiat în semicerc (doar partea de sus, nu şi cea de jos), formând astfel capul, peste care torni apoi ciocolata neagră topită.

Topește ciocolata albă cu uleiul pe baie de aburi, apoi adaugă doar câteva picături de colorant roşu. Toarnă glazura pe aripile buburuzei, decorate cu drajeurile colorate. Pentru ochi folosește bomboanele de ciocolată, iar pentru gură glazura roșie.

Închide ×