Rețeta zilei. Plăcintă cu spanac și brânză sărată, o rețetă ușoară și gustoasă

Catalin Nae    Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
21/09/2019, 17:11
Rețeta zilei. Plăcintă cu spanac și brânză sărată, o rețetă ușoară și gustoasă
Rețeta zilei. Plăcintă cu spanac și brânză sărată. Sursa foto. Pinterest.com

Rețeta pe care am pregătit-o pentru astăzi este plăcinta cu spanac și brânză sărată. Această rețetă se poate pregăti cu aluat din comerț, dar și mai delicioasă este atunci când o prepari cu aluat făcut în casă. Și unde mai pui că este o rețetă care se pregătește destul de ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente.

Rețeta zilei de sâmbătă. Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru plăcinta cu spanac și brânză sărată

Astăzi vom pregăti o rețetă delicioasă care se prepară foarte ușor și nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Rețeta de spanac și brânză sărată este pregătită cu aluat de casă ceea ce o va face și mai gustoasă. Toată lumea iubește combinația dintre spanac proaspăt și brânză sărată, nu ai cum să dai greș cu această rețetă.

Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru rețetă:

  • 500 de grame de făină
  • 200-250 ml de apă
  • 100 grame de unt de calitate
  • 400 grame de spanac proaspăt sau congelat, în funcție de perioada în care faceți rețeta
  • un morcov
  • ceapă verde
  • 250 de grame de brânză sărată de vacă sau de oaie. Puteți pune și cașcaval
  • o legătură de mărar
  • 100 ml de smântână
  • 4 ouă
  • o jumătate de pahar de lapte
  • sare și piper.
Rețeta zilei. Plăcintă cu spanac și brânză sărată
Care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se pregătește plăcinta cu spanac și brânză sărată. Sursa foto: Pinterest.com

Mod de preparare plăcintă cu spanac și brânză sărată

  1. Unul se scoate din frigider cu cel puțin o oră înainte de a începe pregătirea rețetei și trebuie să stea la temperatura camerei
  2. Aluatul de casă se prepară primul. Într-un castron în care am pus făina se adaugă un praf de sare, un ou bătut puțin și se amestecă toate ingredientele până se formează un aluat. Acesta se ține la frigider acoperit cu o folie de plastic cât timp facem umplutura
  3. Și acum să trecem la umplutură. Spanacul se spală bine și se lasă la scurs
  4. Spanacul se amestecă cu ceapa verde tocată, morcov ras, brânza, smântână, sare și piper
  5. Peste compoziția obținută mai sus de adaugă și mărarul tocat mărunt
  6. Ouăle se bat puțin înainte de a le folosi
  7. Se adaugă ouăle peste compoziție, iar dacă vrem să se lege mai bine putem adăuga și cașcaval ras
  8. Aluatul se scoate din frigider și se împarte în două. O parte din aluat se pune într-o tavă care a fost unsă în prealabil cu unt sau ulei
  9. Peste aluat se adaugă umplutura de spanac și brânză sărată
  10. Se pune deasupra și restul de aluat care se unge cu gălbenuș amestecat cu lapte. Plăcinta se ține la cuptor circa 35-40 de minute până când se rumenește. Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×