Rețeta Zilei. Pizza de casă bună de te lingi pe degete!

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
30/07/2019, 09:32
Rețeta Zilei. Pizza de casă bună de te lingi pe degete! GALERIE FOTO
Reteta Zilei de 30 iulie

FANATIK aduce rețeta zilei! Astăzi vom găti împreună o pizza foarte gustoasă, care vă va propulsa puternic în top 3 prieteni pentru toți cunoscuții dumneavoastră! Este o rețetă foarte simplă dar extrem de gustoasă, iar dacă nu aveți bani să mergeți vara aceasta în Italia, veți simți că ați adus Italia chiar în bucătăria dumneavoastră!

Iată care sunt ingredientele pentru rețeta zilei, pizza

250 g faina
150 ml apa calda
25 g drojdie proaspata/un plic drojdie uscata
3 linguri ulei masline
o linguriță zahar
un praf de sare

TOPPINGURI
oregano
2 linguri de bulion
mozarella/cascaval
sunca/salam/muschi
ciuperci
masline
ardei
porumb

Reteta Zilei de 30 iulie
Reteta Zilei de 30 iulie

Cum se prepară cea mai bună pizza de casă!

1. Dacă folosești drojdie proaspătă, dizolvă drojdia în apă caldă. Amestecă toate ingredientele uscate, adaugă apoi apa, urmată de ulei.
2. Frământă aluatul, iar dacă este încă lipicios, mai adaugă faină până devine fin. Lasă aluatul deoparte pentru 20-30 de minute la cald.
3. Între timp pregătește toppingurile. Când aluatul a crescut, unge o tavă cu diametrul de ~30 cm și pune aluatul în centrul acesteia.
4. Folosind buricele degetelor, împinge aluatul în mod uniform, de jur împrejur, spre marginile tăvii.
5. Dacă dorești un blat normal pentru pizza de casă, înțeapă aluatul din loc în loc folosind o furculiță. Cu cât aluatul este mai înțepat cu atât blatul va crește mai puțin. Dacă dorești o pizza de casă cu un blat pufos, poți sări peste această etapă.
6. Combină bulionul cu 2 linguri de apă și întinde sosul obținut pe tot aluatul, urmat de oregano și mozzarella/cașcaval.
7. Asează restul ingredientelor pe pizza și dă-o la cuptor pentru 30-40 de minute, până când blatul se colorează.

Scoate pizza de la cuptor și poți folosi cât bulion vrei pentru un gust cât mai bun. Îți recomandăm s-o savurezi alături de cineva drag, dacă te lasă sufletul. Dacă nu, îți urăm poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×