Rețeta zilei 19 octombrie. Paella cu fructe de mare, un preparat sățios și delicios

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/10/2019, 17:51
Rețeta zilei 19 octombrie. Paella cu fructe de mare, un preparat sățios și delicios
Rețeta zilei. Paella cu fructe de mare, o mâncare delicioasă de origine spaniolă. Sursa foto: Pinterest.com

Rețeta zilei vine din Spania și este un preparat care a intrat și în bucătăria noastră. Paella este o mâncare bazată pe orez și diverse ingrediente: fructe de mare, pui, cartofi sau alte legume. Astăzi vă recomand paella cu fructe de mare: creveți, calamar și scoici.

Rețeta zilei de sâmbătă: paella cu fructe de mare, o mâncare spaniolă

Ingrediente necesare: 

  • 200 de grame de orez
  • 200 de grame de unt ușor sărat
  • 100 de grame de creveți mici
  • 100 de grame de calamar
  • 200 de grame de scoici
  • 100 de grame de mazăre de la conservă
  • o lămâie
  • șofran
  • ulei de măsline
  • sare și piper.

Unele gospodine adaugă la această rețetă ardei roșu, usturoi, fasole verde, caracatiță sau sepie. Rețeta de azi este una destul de ușoară și nici nu necesită foarte mult timp de preparare sau gătire. Paella cu fructe de mare este ideală pentru o masă în familie, duminica.

Ce ingrediente se mai pot folosi la paella
Cum se prepară paella cu fructe de mare. Sursa foto: jamilacuisine.ro

Mod de preparare: 

  1. Orezul se pune la fiert într-o oală destul de încăpătoare. Puteți folosi 700 ml de apă sau supă de legume
  2. În momentul în care orezul este fiert se adaugă sare, piper, șofran, mazăre și o lingură de ulei de măsline
  3. Se amestecă toate ingredientele și se scoate orezul pe o tavă care a fost unsă în prealabil cu unt
  4. Creveții se curăță, calamarul se taie fâșii, iar untul se pune la încins într-o tigaie
  5. Calamarul și creveții se călesc circa 3-4 minute, se condimentează cu sare și piper și se oprește focul
  6. Scoicile se fierb în apă sărată. Se folosesc numai scoicile care se deschid
  7. Scoicile se scot din apă și se lasă în cochilie pe o farfurie
  8. Toate ingredientele de mai sus se așează pe patul de orez din tavă, inclusiv mazărea din conservă
  9. Tava se dă la cuptor aproximativ 10 minute
  10. La final paella se stropește cu suc de lămâie. Poftă bună!

 

 

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles