Rețeta pe care o recomand pentru această zi este un tort foarte simplu care se pregătește într-un timp foarte scurt. În vreme ce unele gospodine se feresc să pregătească în casă torturi și preferă să le cumpere, iată că există și un tort care este gata cât ai zice „pește”. Este vorba de mușuroiul de cârtiță.
Rețeta zilei de sâmbătă, 25 ianuarie 2020. Tort mușuroi de cârtiță
Tortul mușuroi de cârtiță este ideal atunci când nu ai foarte mult timp de petrecut în bucătărie, dar vrei să faci ceva dulce. Acest desert nu are nevoie de o decorare specială fiind de ajuns ciocolata presărată deasupra care dă senzația de mușuroi de cârtiță, de aici și numele rețetei.
Ingrediente necesare pentru aluatul tortului mușuroi de cârtiță:
- 280 de grame de făină albă
- 200 de grame de zahăr
- 120 de ml de lapte
- 120 m ulei de floarea soarelui
- 3 ouă
- o linguriță de praf de copt
- un plic de zahăr vanilat
- 3 linguri de cacao
Ingrediente necesare pentru crema desertului:
- 500 ml de lapte
- 200 ml de frișcă lichidă
- 80 de grame de zahăr
- 80 de grame de ciocolată neagră
- o linguriță esență de vanilie
- 3 linguri de amidon
- o lingură de făină
- un cub de unt
- 4 banane coapte
Mod de preparare tort mușuroi de cârtiță. Pași de urmat:
- Ca la orice tort prima dată se pregătește blatul care se face din cele 3 ouă care se bat cu zahărul până când se obține o spumă consistentă
- Peste spumă se adaugă uleiul, zahărul vanilat și laptele și se amestecă foarte bine
- Următorul pas este încorporarea făiniii, prafului de copt și cacao care se cern și se mixează
- Compoziția obținută se pune într-o tavă care are pereții detașabili, tava fiind tapetată în prealabil cu foaie de copt
- Aluatul trebuie să stea la cuptor aproximativ 30 de minute la 180 de grade Celsius
- În momentul în care este gata se scoate de la cuptor și se lasă la răcit. Partea de deasupra a blatului se taie când s-a răcit complet și se golește interiorul cu un cuțit ascuțit și se pun înăuntru bananele taie bucățele
- Acum trecem la pregătirea cremei pentru tortul mușuroi de cârtiță. Într-o oală se combină amidonul, făina, zahărul și laptele și se pune pe aragaz, la foc mic
- Cât stă pe foc oala se mai adaugă untul și esența de vanilie și se amestecă până se încorporează toate ingredientele
- Crema obținută trebuie lăsată să se răcească, iar între timp se bate frișca lichidă
- Ciocolata neagră se mărunțește cu ajutorul robotului de bucătărie sau pe răzătoare
- Frișca și crema de vanilie se amestecă și se adaugă și fulgii de ciocolată
- Bucățile de blat rămase se mărunțesc și se adaugă în centrul tortului
- Crema se toarnă peste blatul de tort, iar deasupra se adaugă ciocolata
- Tortul mușuroi de cârtiță trebuie să stea la rece cel puțin 2 ore înainte de servire
- Spor la treabă și poftă bună!
Sfat: Bucățile de blat nu trebuie aruncate, iar interiorul tortului trebuie să aibă cel puțin 2 cm de blat
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17