Rețeta zilei de luni, 13 ianuarie. Supă cremă de broccoli și dovlecel

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 16:04
Rețeta zilei de luni, 13 ianuarie. Supă cremă de broccoli și dovlecel
Rețeta zilei: supă cremă de broccoli și dovlecel. Sursa foto: Pinterest.com

Dacă te-ai săturat de clasicele supe și ciorbe românești este musai să încerci ceva nou. Supa cremă de broccoli și dovlecel nu este doar fină și aromată, ci și ușoară și sănătoasă. Pentru a pregăti această rețetă nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de mult timp.

Ingrediente necesare pentru supa cremă de broccoli și dovlecel

Supele creme sunt ideale pentru sezonul rece, dar și atunci când nu ai timp să stai prea mult în bucătărie. Nimic mai simplu: legumele fierb singure și mai trebuie doar să le pasezi. Gustul și delicatețea supei de broccoli și dovlecel îți va încânta papilele gustative.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  •  1 kg broccoli
  •  2 dovlecei
  •  1 ţelină
  •  2 ardei
  •  1 păstârnac
  •  o legătură de ceapă
  •  2 morcovi
  •  o legătură de pătrunjel
  •  50 ml ulei de măsline
  •  crutoane, opțional.

Mod de preparare supă cremă de broccoli, gata în doar câteva minute

  1. Legumele se curăță, se spală și se pun la fiert în bucăți măricele
  2. În apa în care fierb legumele se adaugă sare, ulei și piper
  3. În momentul în care sunt gata legumele se scot și se strecoară de apă
  4. După ce s-au răcit puțin se pasează cu ajutorul unui blender vertical. Atenție: ceapa nu se folosește
  5. Piureul obținut se amestecă cu zeama în care au fiert legumele
  6. Zeama de adaugă treptat până se obține textura pe care ne-o dorim
  7. Supa cremă se mai dă în clocot câteva minute și se condimentează, dacă este cazul
  8. Între timp se pregătesc crutoanele sau acestea pot fi cumpărate din magazin
  9. În cazul în care vrei să faci propriile crutoane pregătește-le astfel. Pâinea se taie cu ajutorul unei forme de biscuiți, se asezonează cu ceapă verde și pătrunjel și se pun la cuptor 2-3 minute
  10. Supa cremă se servește caldă cu crutoane aromate și pătrunjel verde deasupra. Poftă bună!

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×