Rețeta zilei de azi, 28 octombrie 2019. Prăjitura fulg de nea, una din cele mai delicioase!

Dan Suta  
înStiri mondene
28/10/2019, 15:12
Rețeta zilei de azi, 28 octombrie 2019. Prăjitura fulg de nea, una din cele mai delicioase!
Prăjitura fulg de nea: ingrediente + preparare. Sursa foto: craftlog.com/ savoriurbane.ro

Rețeta zilei de azi, 28 octombrie 2019, este cea pentru prăjitura fulg de nea. Este unul dintre cele mai delicioase deserturi, iar această prăjitură va fi pe placul întregii familii! Așadar, dacă ești în pană de idei atunci când vrei să mănânci ceva dulce și preparat în casă, aceasta e cea mai potrivită alegere. Îți prezentăm ingredientele de care ai nevoie și care este metoda corectă de preparare.

Prăjitura fulg de nea – ingrediente pentru blat:

  • 200 de grame de făină;
  • 180 de grame de zahăr;
  • 5 gălbenușuri;
  • 8 grame de praf de copt;
  • 10 linguri de apă;
  • un plic de zahăr vaniliat.

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 de grame de margarină;
  • 300 de mililitri de lapte;
  • 100 de grame de nucă de cocos;
  • o lingură de amidon alimentar;
  • esență de rom;
  • pentru glazură: 200 de grame de zahăr tos, albușurile de la cele 5 ouă și nucă de cocos.
prăjitura fulg de nea
Așa ar trebui să arate prăjitura la final. Sursa foto: Pinterest

Modul de preparare:

Prima oară trebuie să te apuci de blat. Pentru prepararea foilor de prăjitură va trebui să amesteci bine cele 5 gălbenușuri cu zahărul (cel mai bine e să folosești un mixer ca să nu te chinui). Adaugă treptat, în timp ce mixezi cele 10 linguri de apă și urmărește dacă aluatul începe să își dubleze volumul. Adaugă apoi făina amestecată cu praful de copt, iar pe urmă pregătește tava. Tapetează tava de copt și asezoneaz-o cu făină. Adaugă peste făină o parte din blat, ce va reprezenta prima dintre foile prăjiturii.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Pepararea cremei: amestecă nuca de cocos cu amidonul și, treptat, strecoară laptele în această compoziție. Amestecă într-o oală pusă pe aragaz la foc mic până se omogenizează compoziția. Lasă să se răcească puțin, iar apoi freacă margarina separat într-un bol, până se desprinde de tot. Adaugă apoi esență de rom, iar dacă crema nu este suficient de consistentă, adaugă margarină. Lasă crema la rece puțin, iar apoi unge foile. Glazura se face prin același procedeu, într-o crăticioară de pe aragaz, cu ingredientele necesare pentru asta. Poftă bună! Rețetă inspirată de pe bzi.ro.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×