Rețeta zilei de azi, 18 iunie. Rețetă fabuloasă de cremșnit cu vişine

Daniel Scripcaru    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
17/06/2019, 15:57
Rețeta zilei de azi, 18 iunie. Rețetă fabuloasă de cremșnit cu vişine GALERIE FOTO
Reteta Zilei 18 iunie

FANATIK vă prezintă Rețeta Zilei de azi, 18 iunie. Vom găti împreună un desert absolut superb, ideal pentru aceste zile toride de vară. Când îl veți scoate din frigider, prietenii vor fi deja cuceriți, iar când îl vor gusta, vă vor respecta toată viața!

Acestea sunt ingredientele pentru Reţeta Zilei de 18 iunie – cremșnit cu vişine

Pentru blat

  • 800 g aluat foietaj
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenușuri
  • 1 linguriță pastă de vanilie
  • 100 g făină
  • 50 g amidon
  • 180 g zahăr
  • 800 ml lapte
  • 100 g unt
  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 1 linguriță zahăr pudră

Pentru umplutura de vișine:

  • 400 g vișine
  • 120 g zahăr
  • 1 linguriță cremă de oțet balsamic
  • 30 ml apă
  • 20 g amidon – se fierb cu 200 ml sirop obținut prin fierberea ingredientelor de mai sus
  • Reteta Zilei 18 iunie
    Reteta Zilei 18 iunie. sursa foto: divainbucatarie.ro

Cum se prepară cremșnitul cu vişine

Primul pas este să pregătim blatul. Intindem fiecare foaie, o înțepăm cu furculița, apoi le coacem la 180°C pentru 25-30 minute. Unul din blaturi îl tăiem pe lungime în 4 fâșii, iar unul îl vom sfărâma între palme pentru partea de topping.

Mixăm frișca cu o linguriță de zahăr pudră până se întărește puțin, apoi o lăsăm la rece până la momentul în care vom avea nevoie de ea. Punem gălbenușurile într-o cratiță, le amestecăm cu un praf de sare, apoi adaugăm făină și amidonul și le amestecăm. Dizolvam cu putin lapte si adaugam pasta de vanilie.

După aceea încorporăm zahărul, apoi restul de lapte. Amestecăm bine, apoi punem să fiarbă la foc mic, amestecând cât de des putem pentru a nu se lipi crema de cratiță. Cănd capătă consistența unei budinci luăm de pe foc, lipim direct pe crema o folie alimenatară și lăsăm să se răcească câteva minute. După 10 minute adaugăm untul și mixăm bine. Când se răcește total încorporăm frișca.

În acest timp punem vișinele cu zahăr și apă la fiert, adaugăm crema de oțet balsamic și fierbem până când fructele încep să se înmoaie. Strecurăm și oprim 200 ml din siropul în care au fiert. În acesta dizolvăm amidonul, îl punem iar pe foc, și îl fierbem amestecând foarte des, până capătă și acesta consistenâa unei budinci. Turnăm budinca peste vișine, încercând să le acoperim pe toate cu aceasta.

Punem pe fiecare fâșie de aluat vișine și le acoperim cu crema de vanilie. Presărăm aluatul sfărâmat peste cremă și punem cremsnitul la rece pentru 6-8 ore, apoi putem tăia cuburi.desert

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×