FANATIK vă prezintă Rețeta Zilei de azi, 18 iunie. Vom găti împreună un desert absolut superb, ideal pentru aceste zile toride de vară. Când îl veți scoate din frigider, prietenii vor fi deja cuceriți, iar când îl vor gusta, vă vor respecta toată viața!
Acestea sunt ingredientele pentru Reţeta Zilei de 18 iunie – cremșnit cu vişine
Pentru blat
- 800 g aluat foietaj
- Pentru crema de vanilie:
- 4 galbenușuri
- 1 linguriță pastă de vanilie
- 100 g făină
- 50 g amidon
- 180 g zahăr
- 800 ml lapte
- 100 g unt
- 150 ml smântână pentru frișcă
- 1 linguriță zahăr pudră
Pentru umplutura de vișine:
- 400 g vișine
- 120 g zahăr
- 1 linguriță cremă de oțet balsamic
- 30 ml apă
- 20 g amidon – se fierb cu 200 ml sirop obținut prin fierberea ingredientelor de mai sus
Cum se prepară cremșnitul cu vişine
Primul pas este să pregătim blatul. Intindem fiecare foaie, o înțepăm cu furculița, apoi le coacem la 180°C pentru 25-30 minute. Unul din blaturi îl tăiem pe lungime în 4 fâșii, iar unul îl vom sfărâma între palme pentru partea de topping.
Mixăm frișca cu o linguriță de zahăr pudră până se întărește puțin, apoi o lăsăm la rece până la momentul în care vom avea nevoie de ea. Punem gălbenușurile într-o cratiță, le amestecăm cu un praf de sare, apoi adaugăm făină și amidonul și le amestecăm. Dizolvam cu putin lapte si adaugam pasta de vanilie.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5570 de lei în a doua zi de Crăciun!
După aceea încorporăm zahărul, apoi restul de lapte. Amestecăm bine, apoi punem să fiarbă la foc mic, amestecând cât de des putem pentru a nu se lipi crema de cratiță. Cănd capătă consistența unei budinci luăm de pe foc, lipim direct pe crema o folie alimenatară și lăsăm să se răcească câteva minute. După 10 minute adaugăm untul și mixăm bine. Când se răcește total încorporăm frișca.
În acest timp punem vișinele cu zahăr și apă la fiert, adaugăm crema de oțet balsamic și fierbem până când fructele încep să se înmoaie. Strecurăm și oprim 200 ml din siropul în care au fiert. În acesta dizolvăm amidonul, îl punem iar pe foc, și îl fierbem amestecând foarte des, până capătă și acesta consistenâa unei budinci. Turnăm budinca peste vișine, încercând să le acoperim pe toate cu aceasta.
Punem pe fiecare fâșie de aluat vișine și le acoperim cu crema de vanilie. Presărăm aluatul sfărâmat peste cremă și punem cremsnitul la rece pentru 6-8 ore, apoi putem tăia cuburi.desert