Rețeta zilei de azi, 12 septembrie 2019. Cea mai bună tochitură de porc

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
12/09/2019, 14:19
Rețeta zilei de azi, 12 septembrie 2019. Cea mai bună tochitură de porc
Rețetă de tochitură de porc. Sursa foto: rețete.unica.ro

Rețeta zilei de azi este cea de tochitură de porc. Este o mâncare ideală pentru cei care vor o cină pe săturate. Modul de preparare nu ar trebui să vă dea bătăi de cap, iar ingredientele sunt destul de accesibile, căci se găsesc în orice piață sau supermarket. Îți prezentăm mai jos ingredientele de care ai nevoie pentru cea mai bună tochitură de porc, dar și pașii pe care trebuie să îi urmezi ca să îți iasă ca la carte!

Rețeta zilei. Ingrediente pentru tochitură de porc:

  • 450 de grame de carne macră de porc (preferabil mușchi);
  • 400 de grame de fleică de porc;
  • 100 de grame de ficat;
  • 4-5 căței de usturoi;
  • 100 de mililitri de vin roșu sau alb;
  • o lingură de untură;
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline;
  • sare și piper după gust;
  • zarzavaturi după preferințe.
tochitură de porc
Tochitura de porc este una dintre rețetele cele mai îndrăgite de români. Sursa foto: gurmandino.ro

Modul de preparare

Tochitura de porc poate fi servită cu o serie de garnituri, dintre care îți recomandăm piureul de cartofi, mămăliguță sau pilaf de orez. Este unul dintre cele mai versatile preparate culinare. Poți să servești tochitura cu legume la cuptor, dacă nu îți place mămăliga sau nu vrei să o consumi cu cartofi.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli bine carnea și să o cureți de pieliță. Taie carnea în cubulețe medii și las-o la scurs. Prăjește cubulețele de carne într-o tigaie încinsă cu ulei de floarea soarelui sau de măsline (depinde ce ai ales pentru această rețetă). Urmărește atent procesul și întoarce carnea pe ambele părți până se formează un soi de crustă. Ai grijă, totuși, să nu se ardă!

Taie ficatul cubulețe după ce l-ai spălat, și pune cubulețele în tigaie lângă celelalte bucăți de carne de porc. Condimentează cărnurile în tot acest proces cu sare și piper, în funcție de preferințele tale. Poți adăuga puțin vin în tot acest timp, însă ai grijă să nu sară din tigaie pentru că riști să te arzi de la stropi.

Toacă bine cățeii de usturoi și sărează. Subțiază usturoiul cu două-trei linguri de apă și toarnă apoi compoziția în tochitură. Tochitura se servește cât este caldă. Poți prepara separat un sos dulce de roșii sau cu pastă de ardei iute. Rețeta este inspirată de pe unica.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×