Rețeta zilei. Mâncare de linte cu carne de curcan. Secretul unei cine ideale

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
01/09/2019, 15:01
Rețeta zilei. Mâncare de linte cu carne de curcan. Secretul unei cine ideale
Rețetă de mâncare de linte cu curcan. Sursa foto: Captură video Youtube JamilaCuisine

Rețeta zilei de azi este ideală pentru cină. Mâncarea de linte cu carne de curcan este cu siguranță preparatul de care ai nevoie pentru masa de seară, o rețetă cu care îi vei cuceri pe cei din familie precum și pe musafiri, dacă este cazul. E o rețetă care nu necesită cine știe ce bătaie de cap, ci doar oleacă de atenție!

Pentru această rețetă ai nevoie de pulpe de curcan, dar și de câteva ingrediente ceva mai exotice. Curry este secretul gestului pentru rețeta de față. Acest condiment indian merge de minune cu sosul de roșii, cu lintea și dă o savoare aparte pulpelor de curcan. Iată, mai jos, ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară mâncarea de linte.

Ingrediente pentru rețeta de mâncare de linte cu curcan

  • 4-5 pulpe inferioare de curcan;
  • 500 de grame de linte;
  • o conservă de pastă de roșii;
  • o legătură de pătrunjel;
  • doi căței de usturoi;
  • 2-3 cepe roșii;
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui;
  • un ardei gras roșu;
  • 2 foi de dafin;
  • o linguriță de pudră de curry;
  • o lingură de oregano;
  • o lingură de coriandru;
  • sare și pipet după gust.

Înainte de toate, condimentează bine pulpele de curcan. Poți pune în oală, dacă îți plac mai mult, pulpițele superioare în loc de cele inferioare. Înainte de toate, sărează foarte puțin carnea, iar apoi adaugă treptat ierburile aromatice și, la final, curry.

mâncare de linte
Așa arată la finalul gătirii mâncarea de linte. Sursa foto: Video Youtube JamilaCuisine

Lintea poate fi servită cu multe tipuri de carne, chiar și cu mezeluri

Separat, într-o oală, adaugă 2-3 polonice de apă peste care pune lintea. Adaugă apoi sosul de roșii, ceapa, usturoiul și ce ți-a mai rămas din ierburile aromatice. Adaugă peste linte și legume bucățile de carne marinate. Pentru a nu avea mari bătăi de cap, poți folosi Crock-Pot-ul. Setează aparatul la 4 ore timp de gătire, iar acesta își va face treaba fără să fie nevoie să îl supraveghezi, întocmai ca în acest videoclip al celebrei bloggerițe Jamila.

Lintea mai poate fi gătită cu afumătură, cu legume sote, cu parizer, cu cârnați de casă sau, pur și simplu, cu ierburi aromatice. Lintea este excelentă la gust în orice variantă, fie că o prepari cu garnitură de legume sau carne ori faci supă cremă de linte.

 

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles