Rețeta zilei de azi, 12 octombrie. Chifteluțe din piept de pui cu sos picant

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
12/10/2019, 14:15
Rețeta zilei de azi, 12 octombrie. Chifteluțe din piept de pui cu sos picant
Rețetă de chifteluțe din piept de pui. Sursa foto: simplis.wordpress.com

Rețeta zilei de azi, 12 octombrie, este cea de chifteluțe din piept de pui cu sos picant. FANATIK îți prezintă în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru chiftelele din piept de pui, dar și pentru sosul picant cu care le poți consuma. Este una din cele mai simple rețete. Citește mai jos cum se prepară!

Rețeta zilei. Chifteluțe din piept de pui – ingrediente necesare:

  • 500 de grame de piept de pui dezosat;
  • o ceapă mică, tocată mărunt;
  • 1-2 căței de usturoi pisați;
  • două legături de pătrunjel;
  • un ou mare bătut;
  • o jumătate de linguriță de boia de ardei;
  • o lingură de zeamă de lămâie;
  • o linguriță de oregano;
  • făină și ulei pentru prăjit;
  • sare și piper, după gust.
chifteluțe pui cu sos picant
Sosul picant se poate face ușor, cu ajutorul unui blender. Sursa foto: unareceta.com

Ingredientele pentru sosul picant:

  • 2-3 roșii mai mari;
  • 50-60 de grame de ardei foarte iute;
  • o lingură de zeamă de lămâie;
  • un vârf de sare;
  • 10-15 grame de oțet de mere;
  • un usturoi mic, mărunțit.

Trece toate aceste ingrediente prin blender și amestecă la final cu puțin piper negru măcinat. Este cel mai simplu sos picant pe care îl poți face și este delicios în combinație cu chifteluțele din piept de pui. Iată, acum, modul de preparare al chiftelelor!

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Înainte de toate, amestecă pieptul de pui dezosat zdrobit cu ceapa și usturoiul. Adaugă apoi oul și amestecă pe urmă cu zeama de lămâie. Amestecă bine toate ingredientele. Poți adăuga piperul și sarea și formează biluțele în palmă. Trece chiftelele în ulei și apoi în făină înainte de a le pune în tigaie.

Prăjește aproximativ 4-5 minute pe o parte și apoi întoarce-le cu grijă cu o furculiță pe cealaltă parte. O porție pentru două persoane (aproximativ două tigăi) nu durează mai mult de 10-15 minute ca timp de preparare. Pune-le pe o hârtie mai aspră înainte să le așezi pe farfurie pentru că hârtia va absorbi uleiul. Chifteluțele se pot consuma cu salată de varză dulce și sosul picant, iar ca garnitură poți opta între pilaf de orez și piure de cartofi. Poftă bună! Rețeta de chiftele a fost inspirată de pe rețete.unica.ro.

 

 

 

Închide ×