Rețeta zilei. Ciuperci umplute cu legume, o mâncare simplă și gustoasă

Alexa Serdan   
in Stiri de ultima ora
10/10/2019, 11:10
Rețeta zilei. Ciuperci umplute cu legume, o mâncare simplă și gustoasă
Rețeta zilei. Ciuperci umplute cu legume la cuptor. Sursa foto: Pinterest.com

Astăzi vă recomand două rețete care se pregătesc cu ciuperci, ideale pentru vegetarieni sau în perioada în care se ține post. Ciupercile sunt bogate în fibre, vitamine și minerale esențiale. O singură cană de ciuperci îi oferă organismului 50 de calorii necesare energiei zilnice. Dar să trecem la rețete. Citește în rândurile de mai jos cum poți găti ciupercile.

Rețeta zilei de joi, 10 octombrie. Ciuperci umplute, la cuptor

Ingrediente: 

  • ciuperci champignon brune mărișoare
  • o ceapă mică
  • un morcov mic ras
  • o legătură de mărar
  • o jumătate de ardei gras roșu
  • doi căței de usturoi
  • o lămâie
  • ulei de măsline
  • sare și piper.

Mod de preparare: 

  1. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoarea mică
  2. Ceapa se toacă mărunt, iar ardeiul cubulețe cât mai mici
  3. Se toacă și verdeața
  4. Ciupercile împreună cu restul legumelor se vor înăbuși puțin
  5. Pălăriile de ciuperci se pun într-o tavă, iar în fiecare pălărie se adaugă un praf de sare
  6. Pălăriile se stropesc cu zeama de la lămâie și se umplu cu umplutura obținută
  7. Se țin la cuptor circa 20 de minute
  8. Se servesc simple sau ca și garnitură. Poftă bună!
Ciuperci sotate în usturoi, un deliciu culinar
Cum mai poți găti ciupercile. Le rumenești cu usturoi la tigaie. Sursa foto: Pinterest. com

Ciuperci rumenite în usturoi la tigaie

Ciupercile sunt foarte sănătoase și au multe beneficii pentru organism. Ciupercile se pot folosi în tot felul de mâncăruri. O altă rețetă delicioasă pe care v-o recomand astăzi cu ciuperci este cea cu usturoi. Aveți nevoie doar de ciuperci, 60 ml de oțet, o lingură de miere, ulei de măsline, patru căței de usturoi pisați, pătrunjel tocat, sare și piper.

Ciupercile pot fi lăsate întregi, trebuie doar să le spălați și să le curățați. Puneți pe foc o tigaie în care ați adăugat ulei de măsline. În momentul în care s-a încins uleiul sotați ciupercile până când încep să se înmoaie. Se potrivesc cu sare și piper. Într-un bol se adaugă oțetul, mierea și usturoiul. Acest amestec se adaugă peste ciuperci și se mai lasă pe foc 3-4 minute. La final, în momentul în care ai oprit aragazul, presară pătrunjelul tocat mărunt. Poftă bună!

 

 

 

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles