FANATIK vă aduce Rețeta Zilei de 5 septembrie. Astăzi vom găti împreună un preparat care pare complicat, dar nu este deloc: ruladă umplută cu gem de prune. Este un adevărat deliciu, iar copiii vor adora rulada umplută cu gem de prune de îndată de începe să miroasă din cuptor! Această ruladă este bună caldă, dar și rece. Așadar, este un desert ușor de preparat, care este gata într-o oră. Important este să avem gemul de prune, care dă o savoare de neuitat ruladei noastre. Păstrează rețeta la loc sigur, deoarece o vei repeta în fiecare weekend, la cererea celor mici.
Ingrediente pentru Rețeta Zilei de 5 septembrie: ruladă umplută cu gem de prune
Pentru aluat
5 ouă
5 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
coajă de lămâie
1 praf sare
4 linguri făină
Ingrediente pentru umplutură
1 borcan dulceaţă sau gem de prune
300 g nuci măcinate
Cum se prepară rulada umplută cu gem de prune
În primul rând, se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi coaja de lămâie, iar la sfârşit se pune făina cernută. Se amestecă uşor, cu atenție, pentru a nu se forma cocoloașele atât de detestate de gospodine.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se întinde compoziţia uniform. Se bagă în cuptorul bine încins şi se lasă 30 de minute. Când se scoate, se rulează cât se poate de fierbinte, ca să capete forma de ruladă şi se acoperă cu un prosop de bucătărie.
Separat, se amestecă gemul de prune cu nuca măcinată, cu zeama şi coaja de la o lămâie, până se obţine o cremă destul de groasă.
După ce s-a răcit rulada, se desfăşoară din hârtie şi se umple cu crema pregătită. Se lasă o oră la rece şi se taie felii subţiri. Pentru un aspect plăcut, o puteţi îmbrăca în ciocolată sau gem şi presăraţi nucă măcinată pe deasupra. Vă urăm poftă bună!