Rețeta Zilei de 5 septembrie. Ruladă umplută cu gem de prune

Daniel Scripcaru    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
05/09/2019, 10:02
Rețeta Zilei de 5 septembrie. Ruladă umplută cu gem de prune GALERIE FOTO
Rețeta Zilei 5 septembrie. Sursa foto: unica.ro

FANATIK vă aduce Rețeta Zilei de 5 septembrie. Astăzi vom găti împreună un preparat care pare complicat, dar nu este deloc: ruladă umplută cu gem de prune. Este un adevărat deliciu, iar copiii vor adora rulada umplută cu gem de prune de îndată de începe să miroasă din cuptor! Această ruladă este bună caldă, dar și rece. Așadar, este un desert ușor de preparat, care este gata într-o oră. Important este să avem gemul de prune, care dă o savoare de neuitat ruladei noastre. Păstrează rețeta la loc sigur, deoarece o vei repeta în fiecare weekend, la cererea celor mici.

Ingrediente pentru Rețeta Zilei de 5 septembrie: ruladă umplută cu gem de prune

Pentru aluat

5 ouă
5 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
coajă de lămâie
1 praf sare
4 linguri făină

Ingrediente pentru umplutură

1 borcan dulceaţă sau gem de prune
300 g nuci măcinate

Rețeta Zilei 5 septembrie
Rețeta Zilei 5 septembrie. Sursa foto: caietulcuretete.ro

Cum se prepară rulada umplută cu gem de prune

În primul rând, se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi coaja de lămâie, iar la sfârşit se pune făina cernută. Se amestecă uşor, cu atenție, pentru a nu se forma cocoloașele atât de detestate de gospodine.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se întinde compoziţia uniform. Se bagă în cuptorul bine încins şi se lasă 30 de minute. Când se scoate, se rulează cât se poate de fierbinte, ca să capete forma de ruladă şi se acoperă cu un prosop de bucătărie.

Separat, se amestecă gemul de prune cu nuca măcinată, cu zeama şi coaja de la o lămâie, până se obţine o cremă destul de groasă.

După ce s-a răcit rulada, se desfăşoară din hârtie şi se umple cu crema pregătită. Se lasă o oră la rece şi se taie felii subţiri. Pentru un aspect plăcut, o puteţi îmbrăca în ciocolată sau gem şi presăraţi nucă măcinată pe deasupra. Vă urăm poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×